"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קלה, טעימה וזריזה: אוהבים תותים בשמנת? אתם תעופו על העוגה הבחושה הזאת

הכי קלה, הכי טעימה, לערבב הכל ולשלוח לתנור • תוך חצי שעה יש לכם את עוגת החורף המושלמת

,עודכן
0השמעה
עוגת תותים ושמנת. צילום: מאיה דרין

לעיתים אני נכנסת למטבח בשעת ערב מאוחרת, לאחר יום עבודה ארוך ואופה לעצמי עוגה לקפה של הבוקר. יש פעמים שאני מתכננת מראש, אך פעם בכמה זמן אני ניצבת מול מקרר מאובזר חלקית ונאלצת למצוא פתרונות יצירתיים. כך היה כשגיליתי שאין לי מספיק חמאה למתכון של עוגה בחושה וכי התותים היפים שקניתי אצל הירקן כבר איבדו מחיוניותם.

צנצנות הריבה שאני מקפידה דרך קבע לבשל ומיכל אחד תמים של שמנת מתוקה הצילו אותי ממפח נפש ויצרו מתכון קליל לעוגת תותים ושמנת – שילוב שתמיד בא טוב בחורף.

עוגה בחושה בעשר דקות עבודה,צילום: מאיה דרין

עוגת תותים ושמנת בחושה

מצרכים:
(ל-2 תבניות אינגליש קייק קצרות או תבנית עגולה בקוטר 22)

  • 2 ביצים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38 אחוז
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 כפית מחית וניל או אבקת וניל או תמצית וניל איכותית
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
  • 4 כפות ריבת תות שדה
  • 8 תותים חתוכים לקוביות קטנות
  • אבקת סוכר לפידור

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הביצים, השמנת, הסוכר והווניל למשך כ-5 דקות עד שהתערובת תפוחה וקרמית.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים פנימה רק עד שנוצרת בלילה אחידה.
  4. בקערה מערבבים את קוביות התותים והריבה עד שהריבה עוטפת את התותים.
  5. מקפלים לבלילה כך שיתפזרו באופן אחיד יחסית.
  6. יוצקים לתבניות אינגליש משומנות או לתבנית עגולה.
  7. אופים בתנור, בחום בינוני 180 מעלות, במשך כ-25 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
  8. מצננים, מפדרים באבקת סוכר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר