אחרי ששיתף אותנו במתכון לצלי כתף וערמונים ובמתכון לקציצות דגים, השף בני מדר ממסעדת ספרה, עושה את זה הפעם עם עוד מנה ביתית, משפחתית ומפנקת - מפרום כרובית. זה מתכון שמצריך מעט עבודה: הכנת המילוי, מילוי פרחי הכרובית, טיגון ובישול ברוטב, אבל חג סוכות הוא הזדמנות נפלאה להכין אותה.
מפרום כרובית
מצרכים:
- 1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים בינוניים
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף כורכום
- 1 כף כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כף קמח (לציפוי)
- 2 ביצים
- שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים (אפשר משימורים, שטופים ומסוננים)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות עגבניות מרוסקות
- 3 ענפי סלרי עם עלים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף כמון
- קמצוץ זעפרן (מומלץ, לא חובה)
- חופן עלי מנגולד
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כוסות מים
הוראות הכנה:
- מכינים את המלית: בקערה מערבבים את הבשר הטחןן, הבצל הקצוץ, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, הפפריקה, הכורכום, הכמון, המלח והפלפל. אם התערובת יבשה מדי, ניתן להוסיף מעט מים עד לקבלת עיסה אחידה.
- חותכים כל פרח כרובית לרוחב כך שניתן יהיה למלא אותו, אך משאירים את הפרחים מחוברים בקצה אחד.
- ממלאים כל פרח כרובית במלית הבשר, לוחצים בעדינות להידוק.
- מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת גדולה.
- טובלים כל פרח כרובית ממולא בקמח, אחר כך בביצה טרופה, ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
- מניחים בצד על נייר סופג.
- מכינים את הרוטב: במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל מזהיב, מוסיפים את הזעפרן (אם משתמשים), את העגבניות המרוסקות, גרגרי החומוס ועלי המנגולד, פפריקה, כמון, מלח ופלפל.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מניחים את פרחי הכרובית המטוגנים בסיר עם הרוטב.
- מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהכרובית והטעמים התמזגו היטב.
- מגישים חם לצד ירקות חתוכים טריים ועם הרבה לימון.

