מתכון לספינג' עם גלידת ריקוטה ביתית
באדיבות השף קונדיטורים קרן ואיציק קדוש (קפה קדוש)
זמן הכנה: כשעה
רכיבים:
לבצק ספינג':
- 500 גרם (כ-41/2 כוסות) קמח
- 25 גרם שמרים טריים
- 50 גרם (4 כפות) סוכר
- 20 גרם שמרים טריים
- 10 גרם (2 כפיות) מלח
- 25 גרם (2 כפות) שמן
- 2 כפות ברנדי
- 300-350 מ"ל (כוס ורבע-וחצי) מי ברז חמימים
לסירופ סוכר דבש:
- 400 גרם (2 כוסות) סוכר
- ½ ליטר (2 כוסות) מים
- קליפת תפוז או לימון
- 2 כפות דבש
לציפוי:
- סוכר
- ניצני ורדים מיובשים
לגלידה ריקוטה ללא מכונה:
- 250 גרם ריקוטה פרסקה
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 400 גרם חלב מרוכז
- 1 כפית מחית וניל
- 120 גרם מחית פיסטוק
- 200 גרם פיסטוקים קצוצים
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
אופן ההכנה:
מכינים את הגלידה:
- מקציפים שמנת מתוקה בקערת מיקסר עם וו בלון לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים ריקוטה וחלב מרוכז וממשיכים להקציף עד לתערובת אחידה במרקם קרמי.
- מוסיפים וניל ומחית פיסטוק ומערבלים לתערובת אחידה.
- מוסיפים פיסטוקים קצוצים ושוקולד לבן ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לכלי (עדיף מתכתי), עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים ללילה עד שהגלידה מתייצבת לגמרי.
- (אפשר לצקת ישירות לסיליקון חצי כדור או תבנית כדור שלם).
מכינים את הסירופ:
- מביאים לרתיחה את כל החומרים בסיר קטן.
- מבשלים כ-5 דקות או עד להסמכה ומקררים היטב.
מכינים סוכר ורדים:
- מפוררים את עלי הוורדים אל תוך הסוכר.
- יוצרים בעזרת 2 כפות קאנל (מעין תלולית מעוגלת) של קרם מסקרפונה ערמונים, מניחים על כל מאפה ומקשטים בערמונים מוכרים.
מכינים את בצק הספינג':
- מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במשך 6 דקות או עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- לאחר ההתפחה מורידים את הנפח של הבצק, בעזרת ידיים רטובות ומכסים שוב. מניחים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח.
- מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק בחום של 170 מעלות.
מעצבים ומטגנים:
- מכינים קערה עם שמן לשימון הידיים. משמנים את הידיים וקורצים עיגול קטן מהבצק. מכניסים את האצבע במרכז ומושכים את הבצק ליצירת גומה.
- מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים משני הצדדים להשחמה יפה.
- מניחים במסננת עם נייר סופג וממתינים כ-2 דקות.
מגישים:
- טובלים את הספינג' בסירופ הדבש, מפזרים מעט סוכר ורדים ומניחים בצלחת הגשה.
- בעזרת כף גלידה יוצרים כדור יפה מהגלידה ומניחים במרכז.
- מפזרים מעל פיסטוקים ועלי ורדים.