מתכון לאוזני המן בריאות
10 יחידות - 180 קק"ל ליחידה
רכיבים:
- 150 גרם קמח כוסמין מלא
- ביצה, מעורבבת עם 2 כפיות מים
- 30 גרם סוכר
- 80 גרם חמאה, חתוכה ליחידות קטנות
- 2 גרם תמצית וניל
- מעט מלח
למלית תמרים
- 150 גרם תמרים
- מעט קינמון
- 5-6 אגוזי מלך כתושים
הוראות ההכנה:
- למעוך את התמרים בקערה.
- להוסיף למחית את הקינמון ואגוזי המלך הכתושים.
- בקערה נפרדת, לערבב את קמח הכוסמין והחמאה, עד שיווצרו חתיכות חמאה עטופות בקמח כוסמין.
- להוסיף לקערה את הסוכר והמלח, תמצית הווניל והביצה.
- לערבב בעזרת כף עד להיווצרות גושים גדולים.
- לעטוף את הגוש בניילון ולקרר במשך שעה.
- כעבור שעה, נוציא מהמקרר ונרדד את הבצק.
- בעזרת חותכן או כלי עגול (כוס קפה, למשל) נייצר חיתוך בצורת עיגול.
- ניצוק ממלית התמרים כפית למרכז אוזן ההמן ונסגור את הבצק מעליה.
- נצמיד את התחתית וניצור משולש.
- נעביר את אזני ההמן שעיצבנו לתבנית שמיועדת לאפייה.
- יש לחמם מראש תנור ל-180 מעלות.
- לאפות את אזני ההמן 15-20 דקות, תלוי בעוצמת התנור, עד שרואים כי קצוות הבצק משחימים.
- לקרר את אוזני ההמן כמה דקות.
- אופציונלי - ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.