אוזני המן בריאות. צילום: דן פרץ

הגרסה הבריאה: מתכון לאוזני המן במילוי תמרים ואגוזים

"משנכנס אדר מרבין" - במשלוחי מנות ואכילת פחמימות • פורים הוא אולי אחד החגים הכי מתוקים שיש, אבל לחלוטין אפשר לעבור אותו גם באופן מזין • תמר ידין, דיאטנית קלינית שיועצת לחברת הרבלייף, שיתפה אותנו במתכון לאוזני המן מקמח כוסמין

מתכון לאוזני המן בריאות

10 יחידות - 180 קק"ל ליחידה

רכיבים:

  • 150 גרם קמח כוסמין מלא
  • ביצה, מעורבבת עם 2 כפיות מים
  • 30 גרם סוכר
  • 80 גרם חמאה, חתוכה ליחידות קטנות
  • 2 גרם תמצית וניל
  • מעט מלח

למלית תמרים

  • 150 גרם תמרים
  • מעט קינמון
  • 5-6 אגוזי מלך כתושים
במילוי תמרים ואגוזים, צילום: דן פרץ

הוראות ההכנה:

  1. למעוך את התמרים בקערה.
  2. להוסיף למחית את הקינמון ואגוזי המלך הכתושים.
  3. בקערה נפרדת, לערבב את קמח הכוסמין והחמאה, עד שיווצרו חתיכות חמאה עטופות בקמח כוסמין.
  4. להוסיף לקערה את הסוכר והמלח, תמצית הווניל והביצה.
  5. לערבב בעזרת כף עד להיווצרות גושים גדולים.
  6. לעטוף את הגוש בניילון ולקרר במשך שעה.
  7. כעבור שעה, נוציא מהמקרר ונרדד את הבצק.
  8. בעזרת חותכן או כלי עגול (כוס קפה, למשל) נייצר חיתוך בצורת עיגול.
  9. ניצוק ממלית התמרים כפית למרכז אוזן ההמן ונסגור את הבצק מעליה.
  10. נצמיד את התחתית וניצור משולש.
  11. נעביר את אזני ההמן שעיצבנו לתבנית שמיועדת לאפייה.
  12. יש לחמם מראש תנור ל-180 מעלות.
  13. לאפות את אזני ההמן 15-20 דקות, תלוי בעוצמת התנור, עד שרואים כי קצוות הבצק משחימים.
  14. לקרר את אוזני ההמן כמה דקות.
  15. אופציונלי - ניתן לבזוק מעל אבקת סוכר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו