המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר
מתכון ללאבנה טופו
רכיבים:
• 1 חבילת טופו משי
• 2 כפות גדושות של תבלין זעתר שומשום
• מיץ לימון טרי מ-2 לימונים
• מלח לפי הטעם
• 5 שיני שום כתושות
• 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים למטחנה וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מכניסים למקרר ל-6 שעות.
*ניתן להגיש עם זילוף של שמן זית מעל וקורט זעתר לקישוט.
מתכון לדייסת שיבולת שועל עם פירות טריים
רכיבים:
• 1 כוס פתיתי שיבולת שועל
• 3 כוסות מים
• 1 כפית דבש / סילאן
• קורט קינמון
• פירות לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים בסיר את שיבולת השועל עם המים עד לרתיחה.
2. מוסיפים לדייסה המבושלת את הדבש ומערבבים היטב עד להמסת כל הדבש.
3. קוצצים את הפירות שבחרנו לחתיכות בגדלים וצורות שרוצים.
4. שופכים את הדייסה לצלחת ומניחים מעל הדייסה את הפירות בצורה יצירתית.
5. מפזרים מעל את הקינמון.
מתכון מוס שוקולד בכוס דקורטיבית
רכיבים:
• 2 אבוקדו רכים (345 גרם)
• 1/2 כוס אבקת קקאו (30 גרם)
• 20 תמרים מזן ברהי (216 גרם)
• קורט מלח
• כפית תמצית וניל
• 40 גרם סירופ מייפל טבעי
אופן ההכנה:
1. משרים את התמרים במים חמים, מקלפים את קליפתם ומגלענים.
2. טוחנים בבלנדר את כל המצרכים עד לקבלת מרקם חלק.
3. יוצקים את המוס לתוך שקית זילוף (עם או בלי צנתר) ומזלפים לתוך כוס דקורטיבית.
*לקישוט ניתן לפזר פתיתי קוקוס.
