מתכון למרק ירקות של שיראל ברגר

השפית המוערכת, שמסעדת העילית הטבעונית שלה ושל אחותה OPA בשוק לוינסקי זכתה השנה להיכנס לרשימת חמישים המסעדות הטובות במזרח התיכון וצפון אפריקה, שיתפה אותנו באופן הכנת מנה שקרובה לליבה • "זאת המנה המנחמת שלי", היא מציינת

מרק ירקות. צילום: נוצר באמצעות האינטיליגנציה המלאכותית של בינג

מתכון למרק ירקות של השפית שיראל ברגר

רכיבים:

  • 1/2 כוס שמן זית ברנע ריש לכיש
  • 1 וחצי כוס בצל אורגני חתוך לרבעים
  • 3/4 כוס גזר אורגני חתוך לקוביות גדולות
  • 3/4 כוס סלרי אורגני חתוך לקבויות גדולות
  • 1/2 כוס עלי סלרי אורגניים קצוצים
  • 1 כוס תפו״א אורגני חתוך לקוביות גדולות
  • 1 כוס דלעת אורגנית חתוכה לקוביות גדולות
  • 1 כוס קישוא אורגני קלוף חתוך לקוביות
  • 2 עלי דפנה טריים גדולים
  • 2 כפיות פלפל שחור שלם, כתוש
  • 2 כפות מלח
  • מים מסוננים (או מינרלים) לכיסוי
  • רבע צרור פטרוזיליה אורגנית
שיראל ברגר במסעדת OPA, צילום: איתיאל ציון

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר בינוני על להבה גדולה, מוסיפים שמן זית ומחממים מעט.
2. מוסיפים את הבצל, גזר, סלרי, עלי סלרי, עלי דפנה, פלפל ומלח.
3. מנמיחים את האש ללהבה נמוכה, מערבבים ומכסים את הסיר.
4. כאשר הירקות מגירים מנוזליהם ומתרככים, מוסיפים את תפוה״א והדלעת, מגבירים את האש, מערבבים ומנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך נוסף של הדלעת ותפו״א.
5. מוסיפים את המים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הקישוא ומבשלים כ-40 דקות על חום נמוך.
לאחר 40 דקות מוסיפים רבע צרור פטרוזיליה ובתיאבון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר