מאפינס בננה. צילום: יח"צ

לקראת יום האהבה: מתכון למאפינס בננה שקשה מאוד לחלוק

אל תאכלו הכל לבד - לרגל ולנטיין דיי, הדיאטנית הקלינית תמר ידין שיתפה אותנו בקינוח מפתה לשניים

מתכון למאפינס בננה

באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית שיועצת לחברת הרבלייף

רכיבים (10 יחידות):

  • 2 בננות בשלות
  • 4 תמר מגולען, חתוכים דק
  • ביצה אחת
  • 1/3 כוס רסק תפוחים
  • כפית תמצית וניל
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית קינמון טחון
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 100 גר' קמח כוסמין

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים את הבננות ומועכים.
  3. מוסיפים את הביצה והקינמון ומערבבים. 
  4. מוסיפים את תמצית הווניל ורסק התפוחים לבננות המעוכות ומערבבים.
  5. מוסיפים את קמח הכוסמין ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
  6. מכניסים את הבלילה לתבנית מאפינס ואופים במשך 22 דקות.
  7. ניתן להוציא מהתבנית כשהמאפינס מתקררים מעט.

ערכים תזונתיים (ליחידה):
אנרגיה (קלוריות): 85 קק"ל
חלבון: 2.4 גר'
פחמימה: 18 גר'
שומן: 0.8 גר'

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...