מתכון למאפינס בננה
באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית שיועצת לחברת הרבלייף
רכיבים (10 יחידות):
- 2 בננות בשלות
- 4 תמר מגולען, חתוכים דק
- ביצה אחת
- 1/3 כוס רסק תפוחים
- כפית תמצית וניל
- כפית אבקת אפייה
- כפית קינמון טחון
- כפית אבקת סודה לשתייה
- 100 גר' קמח כוסמין
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- קולפים את הבננות ומועכים.
- מוסיפים את הביצה והקינמון ומערבבים.
- מוסיפים את תמצית הווניל ורסק התפוחים לבננות המעוכות ומערבבים.
- מוסיפים את קמח הכוסמין ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
- מכניסים את הבלילה לתבנית מאפינס ואופים במשך 22 דקות.
- ניתן להוציא מהתבנית כשהמאפינס מתקררים מעט.
ערכים תזונתיים (ליחידה):
אנרגיה (קלוריות): 85 קק"ל
חלבון: 2.4 גר'
פחמימה: 18 גר'
שומן: 0.8 גר'


