עוגיות ביסקוטי של ביגה. צילום: יח"צ

מתכון לעוגיות ביסקוטי פירות יבשים טעימות לט"ו בשבט

לקראת חג האילנות, שרית גז, הקונדיטורית של רשת קפה ביגה, חשפה בפנינו מתכון טעים ופשוט להכנה שיצרה לעוגיות האיטלקיות • כדי להכין אותן תוכלו לנצל את שאריות הפירות היבשים, האגוזים והשקדים שיש לכם בבית

לעוגיות ביסקוטי האיטלקיות גרסאות רבות - "ביסקוטי" באיטלקית משמעותו "אפוי פעמים", כי את העוגייה הזו אופים פעמיים. הן עוגיות שנחשבות קלות להכנה והמרכיבים שלהן גמישים מאוד. אפשר להכין אותן עם מצרכים שיש בבית ולשחק עם דברים שאוהבים, להפחית סוכר, לשלב קמח מלא, וכמובן, לשלב פירות יבשים שונים.

אפשר לנצל את השאריות שיש בבית,

שרית גז, הקונדיטורית של רשת קפה ביגה, שדרגה את גרסת הביסקוטי לשולחן ט"ו בשבט והסכימה לחשוף בפני "ישראל היום" את המתכון המיוחד שלה. כדי להכין אותו תוכלו לנצל את כל שאריות הפירות היבשים, האגוזים והשקדים שיש לכם בבית.

מתכון לעוגיות ביסקוטי פירות יבשים

רכיבים:

  • 1 כוס סוכר
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • רבע כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה
  • חצי כפית מחית וניל
  • 50 גרם משמש חתוך לקוביות
  • 50 גרם תאנים חתוכות
  • 50 גרם חמוציות
  • 100 גרם שקדים טבעיים

אופן ההכנה:

  1. לערבב במיקסר גיטרה את כל החומרים.
  2. להוסיף את הפירות המיובשים והשקדים.
  3. ליצור גלילים, לאפות ב-180 מעלות במשך 25-30 דקות.
  4. לקרר ולחתוך לביסקוטים.
  5. לסדר בתבנית ולהחזיר לאפייה על חום של 150 מעלות למשך 10 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו