מתכון: מיני פיצה ברבע שעה של הגר גבאי ("פלפלת")

לאור הימים הקשים שפוקדים אותנו, משפחות רבות נמצאות בבית עם הילדים ומנסות לייצר שגרה • בעקבות המצב, ביקשנו מהמתכונאית בעלת בלוג האוכל "פלפלת", הגר גבאי, את המתכון הפשוט שלה למיני פיצה בלי התפחה ובלי שמרים • 15 דקות הכנה - 30 דקות וזה על השולחן

מיני פיצות בלי התפחה. צילום: הגר גבאי "פלפלת"

מתכון למיני פיצה של הגר גבאי ("פלפלת")

ל-10 מיני פיצות

רכיבים

לבצק:

2 כוסות קמח
1 גביע יוגורט יווני 130 מ”ל / יוגורט רגיל
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
רבע כוס שמן זית
3 כפות מים

לרוטב:

בקבוק מחית עגבניות חלקה (אני משתמשת במוטי)
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
בזיליקום יבש / טרי קצוץ
חצי כפית פפריקה

אופן ההכנה

  1. ערבבו את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק רך והניחו בצד לכמה דקות.
  2. בינתיים נכין רוטב: הוסיפו למחית העגבניות: שום, מלח, פלפל, שמן זית ובזיליקום.
  3. חלקו לכדורים קטנים ורדדו לעיגולים, לא דקים מדי (לפחות בעובי של ס״מ אחד).
  4. מרחו את הרוטב על עיגולי הבצק, פזרו גבינה צהובה מוצרלה או גם וגם וכל תוספת שאוהבים.
  5. הניחו את הפיצות על תבנית עם נייר אפייה ואפו למשך 20 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות במצב טורבו או עד להזהבה.

טיפ: אפשר להשתמש ביוגורט מכל סוג וגם ביוגורט טבעוני

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר