מתחשק לכם ביס טעים? מתכון טארטלט טרטר בקר

עם המנה הקיצית הזאת, אין ספק שתרשימו בקלות את האורחים • השף בני מדר ממסעדת "ספרה" שיתף אותנו במתכון למנת טארטלט טרטר בקר עם קרם חציל שחור וקרם חציל לבן

אנטולי קרניצקי

"טרטר היא למעשה מנה של דג או בקר טריים קצוצים לה מוסיפים רכיבים שמחמיאים לטעמם הטבעי", מסביר השף של מסעדת "ספרה" ברחובות, בני מדר.

מאילו נתחים מכינים טרטר בקר?

"לרוב כשמדובר בבקר נעשה טרטר מנתח של פילה - חלק המצוי בחלק האחורי של הפרה. כדי לבחור את הנתח המתאים - התייעצו עם הקצב שעליו אתם סומכים. על מנת להכין טרטר נבקש את הבקר בצורה של פילה". מדר מוסיף: "אם לא רוצים לקצוץ בבית אז אפשר לבקש מהקצב שיקצוץ לטרטר"

טארטלט טרטר בקר עם קרם חציל,


מתכון טארטלט טרטר בקר


רכיבים

להכנת טרטר בקר:

80 גר' פילה בקר קצוץ על הסכין
כף עירית קצוצה
כף בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות
כף פלפל צ'ילי אדום קצוץ לקוביות קטנות
מעט שמן זית
מעט מיץ לימון
מלח דק

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתבלים
בשמן זית, מיץ לימון ומלח דק

להכנת קרם חציל לבן:

1 חציל קטן שרוף מקולף
1 יח' שן שום
חצי כפית מיץ לימון
כפית דבש

אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים שמן זית ומלח לפי טעם.

להכנת קרם חציל שחור:

1 חציל קטן ­­עם הקליפה
1 יח' שן שום
חצי כפית מיץ לימון
כפית דבש


אופן ההכנה

מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים שמן זית ומלח לפי טעם.

הכנת טארטלט:

בצק עלי סיגר

שמן לטיגון

אופן ההכנה

קורצים עיגול בקוטר 10 ס"מ מבצק עלי סיגר.
מסדרים בתבנית טארטלט משונן ממתכת (על מנת שתוכל להיכנס לטיגון).
מטגנים בשמן עמוק (ביחד עם התבנית) במשך חצי דקה.

הרכבה:

מסדרים בכל טארטלט את הטרטר ומעליו מעטרים נקודות עם קרם חציל לבן וקרם חציל שחור.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר