ריח אפייה בבית הוא אחד הדברים המשמחים ביותר שיכולים להיות. אחת המנות שתמיד כיף שיש בבית היא מנת קיש – מנה שיכולה להישמר במקרר למשך יומיים-שלושה ושאפשר ליהנות ממנה גם בארוחת הבוקר וגם בארוחת הערב.
לפניכם מתכון לקיש עם טעם של בית בעל בצק חמאתי נימוח ומתפורר בפה וטעמים עמוקים מצוינים של פטריות ובצל.
מתכון קיש פטריות ובצל
רכיבים לקיש:
- 2 כוסות קמח
- כפית מלח
- 170 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למילוי:
- 20 גרם חמאה
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן חתוך לרצועות
- 2 שיני שום קצוצות
- 5 פטריות שמפיניון חתוכות גס
- 3 ביצים
- 1 כוס חלב
- כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- מעט אגוז מוסקט
- מעט אורגנו
- 50 גרם מוצרלה מפוררת
- 20 גרם פרמזן מפוררת
הוראות הכנה:
לקיש:
- מכניסים את הרכיבים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים 6-4 כפות של מים קרים וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק.
- מניחים על ניילון נצמד, משטיחים עד לקבלת צורה של דיסקית ועוטפים עם ניילון.
- מכניסים למקרר למשך חצי שעה. לאחר מכן, מוציאים מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ואת הדיסקית, ומרדדים עם מערוך עד לקבלת בצק עגול דק. מניחים את הבצק בתבנית הקיש וחותכים את הקצוות.
- מחוררים את הקלתית עם מזלג ומעבירים למקפיא למשך חצי שעה. כשמוציאים, מניחים על הקלתית נייר אפייה ועליו מניחים משקולות אפייה, קטניות או אורז, ואופים בטמפרטורה של 175 מעלות למשך 15 דקות.
למילוי:
- ממיסים במחבת חמאה ויוצקים שמן זית. מוסיפים את הבצל ומבשלים עד להזהבה. מוסיפים את השום וממשיכים עד שמריחים את השום. מוסיפים את הפטריות וצורבים.
- בנפרד, מערבבים את הביצים ואת החלב בקערה עם התבלינים.
- מניחים על הקלתית את תערובת הפטריות ואת הגבינות. יוצקים על הקלתית את תערובת הביצים והחלב.
- אופים בטמפרטורה של 175 מעלות למשך 35 דקות או עד להזהבה.
- נותנים לקיש להתקרר ולמלא את הבית בריח טעים. שיהיה בתיאבון!