גלעד שטרן ודוד אליהו, הבעלים של מסעדת "מיט טיים" ברחוב הערמונים 2 בשוק מחנה יהודה בירושלים, מתעסקים בבשר הרבה מאוד שנים. הם חרטו על דגלם להגיש לקהל אוכל, שמביא לידי ביטוי את התשוקה שלהם לבשר בכל מנה שהם מוציאים מהמטבח. ביקשנו מהם להסביר לנו צעד אחר צעד, איך הם יוצרים את ההמבורגר העסיסי של המקום.
מתכון להמבורגר של מסעדת "מיט טיים"
רכיבים
900 גרם בשר אנטריקוט טחון
100 גרם שומן בקר טחון
1 כף מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת סודה לשתיה
חסה לאליק
עגבנייה
בצל סגול
אופן ההכנה
מערבבים את הבשר, השומן והתבלינים בקערה.
טיפ 1 - חשוב לא לערבב יותר מדי כדי לא ליצור קציצה דחוסה. השילוב בין שני סוגי הבשר חשוב, מכיוון שהוא מבטיח קציצת המבורגר עסיסית בשל כמות השומן.
ברינג בגודל הרצוי, שמים את הבשר לפי המשקל הרצוי ויוצרים קציצת המבורגר עגולה.
טיפ 2 - לאחר שיצרנו את הקציצות, ניתן לקציצה להתייצב במקרר כשעה.
לאחר מכן, אפשר לצלות את ההמבורגר במחבת פסים או גריל.
טיפ 3 - חשוב מאוד לחמם היטב את המחבת או את רשת הגריל לפני שמעלים את הקציצה.
צולים את הקציצה משני הצדדים במשך כ-3 דקות עד למידת עשייה M.
מרכיבים את המנה בלחמנייה עם הרטבים שאוהבים והירקות.
בתיאבון.
