פסטייה של אביב משה. צילום: אסף קרלה

מתכון לפסטייה של השף אביב משה

השף שיתף אותנו במתכון למאפה בצק העלים מהמטבח המרוקאי • את הפסטייה שלו הוא ממלא בבשר אסאדו מפורק וקרם בטטה • כל הסודות בכתבה

פסטייה היא מאפה מבצק פילו ממולא בשר ותבלינים שמגיע אלינו מהמטבח המרוקאי. השף אביב משה שיתף אותנו במתכון המצוין שלו לפסטייה אותה אפשר למצוא ב"האפיסרי", המעדנייה של השף במתחם פיאנו סנטר בנתניה.

המתכון מורכב מארבעה שלבי הכנה: הכנת תבשיל בשר מפורק למילוי, הכנת קרם בטטה והוספתו למילוי, הכנת הפסטייה וקישוט המנה.

מתכון לפסטייה של השף אביב משה


רכיבים
מתכון ל-2-3 פסטיות

2 עלי פילו
שמן זית להברשה


לבשר המפורק -
1 בצל
1 גזר
1 כרישה
2 קילו בשר אסאדו
תבלינים -
חצי כפית קינמון
100 גרם תאנים יבשות קצוצות
100 גרם שזיפים מיובשים קצוצים
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים
3/4 כוס בצל קצוץ
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
מלח
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס סילאן


לקרם הבטטה -
1 בטטה או 2 בטטות בינוניות


לקישוט -
אבקת סוכר
פיסטוקים
מעט טחינה גולמית
מעט סילאן

אופן ההכנה


הבשר המפורק -
מניחים את נתחי האסאדו בסיר חם עם מעט שמן וצורבים יפה מכל צד עד לסגירה. מוציאים מהסיר לכלי. באותו סיר שמים: בצל לבן קצוץ לקוביות, גזר קצוץ לקוביות, כרישה קצוצה - צורבים עד להזהבה, מחזירים את הבשר. מוסיפים ציר ירקות עד כיסוי הבשר ומבשלים שלוש שעות עד לריכוך.
מפרקים את הבשר ומוסיפים לו את התבלינים.

קרם בטטה -
אופים בטטות שלמות על מלח גס עד לקירמול ומרוקנים את התוכן.
מערבבים יחד עם הבשר.

הכנת הפסטייה -
לוקחים את עלי הפילו, מברישים אותם בשמן זית.
מסדרים אותם על גבי רינג של עוגה ( קוטר 16 ס"מ).
מכניסים פנימה את הבשר.

מקפלים את עלי הפילו ליצירת ״ עוגת פסטייה״.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות כ-10 דקות עד שמשחים.

לקישוט -
מפזרים מעל את אבקת הסוכר והפיסטוקים ומזלפים מעט טחינה גולמית וסילאן.

בתיאבון!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...