חן כהן, הקונדיטור הראשי של מותג המיקסרים DAVO PRO והמשפיענית מיכל לוי אלחלל, מכירים היטב את טעמו הממכר של הבורקיטס, או כפי שהם מתעקשים לומר: "בורקיטוס", מהבית בו גדלו. כהן עוד זוכר את הניחוחות הנפלאים שהיו ממלאים את הבית כשהיה ילד ואימו הייתה מכינה את המאפה לכל בוקר שבת. היום, כדרך קבע, מכין גם הוא בביתו בורקיטס לבני משפחתו בכל שבת.
לוי אלחלל התאהבה בבורקס הקטנטן לאחר שנתקלה בו אצל מטיקה, דודתו האהובה של בעלה. ״מטיקה ז״ל, ממוצא בולגרי, הכינה את הבורקיטוס הטובים ביותר שטעמתי בחיי", נזכרת לוי אלחלל ומוסיפה: "בכל פעם מחדש, הייתי ממתינה בקוצר רוח לטעום מהמאכל המשובח שלה".
כמחווה למטיקה, שיתפו חן כהן ולוי אלחלל את "ישראל היום" לקראת חג השבועות במתכון המשובח שלה לבורקיטס - החל מהבצק המכיל יוגורט ועד למלית, שמלוחה בדיוק במידה הנכונה.
"הבוריקיטוס" הבולגרי המקורי של מטיקה - מתכון לבורקיטס בולגרי במילוי גבינה
רכיבים
30-25 יחידות
לבצק -
3/4 2 כוסות + 2 כפות (380 גרם) קמח
200 גרם חמאה, רכה
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כפית מלח
למלית-
150 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
1 כף קורנפלור
1 ביצה גודל M
1 כף גדושה (15 גרם) קמח
אופן ההכנה
לבצק -
שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים כדקה עד שנוצר בצק.
אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות שעתיים עד לצינון.
מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
למלית -
בקערה בינונית מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
הכנת הבורקיטס -
מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי 0.3 מ"מ.
קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
מניחים במרכז כל עיגול ככף מהמלית, מקפלים את העיגול במרכזו, מהדקים את הקצוות היטב בעזרת שיני מזלג.
מניחים את הכיסון בתבנית.
אופים כ-18 דקות, עד להזהבה.
מגישים חם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו