75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: כריך חביתה עם קוטג'

הכריך הקלאסי של הישראלים • לכבוד פרויקט 75 המנות שעשו את המטבח הישראלי, קבלו מתכון שישדרג לכם את הכריך האהוב

חביתה, צילום: לירון אלמוג

כריך חביתה עם גבינה לבנה או קוטג' זהו, כנראה, המאכל שאנחנו הישראלים אכלנו הכי הרבה פעמים במהלך חיינו. משהו בשילוב הפשוט הזה של תבואת ארצנו - ביצים, חלב וירקות טריים, הפך להיות מתבקש ורווח בכל בית. זהו אחד הכריכים הכי פופולריים איתם הולכים ילדים בארץ לבית הספר, אחד הכריכים הכי נפוצים בקיוסקים ובבתי קפה.

לדעת רבים, חוק חשוב בהכנת סנדוויץ' הוא לכלול בו שלוש שכבות: ממרח, "מנה עיקרית" וירק קרנצ'י. את הממרח רצוי למרוח משני צידי הכריך. הנה הצעה אחת להכנת כריך חביתה עם גבינה.

מתכון לכריך חביתה עם קוטג'

רכיבים

לחביתה:

ביצה
כף חלב
מעט מלח
מעט פלפל שחור
כף שמן זית
כף חמאה
בצל לבן קטן
חופן עלי תרד שטופים

לכריך:

לחם פרנה
שלוש כפות גבינת קוטג'
עגבניה פרוסה
בצל ירוק קצוץ
2 עלי חסה שטופה
4 זיתים שחורים מגולענים קצוצים
3 כפות רוטב פסטו בזיליקום

הכנת החביתה:

לוקחים קערה קטנה ומערבבים בה ביצה, חלב ומעט מלח.
במחבת על אש בינונית שמים כף חמאה וכף שמן זית ומוסיפים את הבצל חתוך לרצועות דקות.
מחכים שהבצל יזהיב ומוסיפים את עלי התרד ומעט פלפל שחור.
מערבבים וממתינים עד שהתרד מתרכך.
מוסיפים את בלילת הביצה שיצרנו ודואגים לפזר אותה כל הזמן באופן שווה על המחבת.
הופכים את החביתה כשהחלק העליון עדיין נותר מעט רטוב וכעבור דקה מכבים את האש.

הרכבת הכריך:

מצד אחד של לחם הפרנה הפתוח מורחים קוטג' ומצידו השני פסטו.
מניחים את החביתה, עליה מניחים עגבניות וחסה, מפזרים בצל ירוק וזיתים שחורים. בוזקים מעט מלח אטלנטי, סוגרים את הכריך ובתיאבון.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר