75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לאבטיח עם בולגרית משודרג

השפית מאיה דרין משתפת את "ישראל היום" במתכון מיוחד למנה הקייצית האהובה

אבטיח עם בולגרית, צילום: לירון אלמוג

אם בים, בבריכה או סתם באוויר הפתוח - איך אפשר לדמיין את הקיץ הישראלי בלי משהו מרענן לנשנש בצד? ישראל היא מדינה חמה לאורך רוב ימות השנה, כך עשתה דרכה מנת "אבטיח עם בולגרית" למטבח שלנו - שילוב מרענן ומשמח בין מתוק למלוח.

מקור השילוב בין הפרי המתקתק והמרווה לבין הגבינה המלוחה, שהמרקם שלה רך, הוא בארצות הבלקן. מטרת הגבינה במאכל היא לתת קונטרה למתיקות של האבטיח.

בסוף שנות התשעים התמלאו חופי הארץ במאכל הכיפי. אנשים התחילו לאמץ את הרעיון ולהכין את המנה גם בבית. היום, אפשר למצוא אינטרפרטציות שונות לשילוב במסעדות השף בארץ.

גם בבית אפשר לקחת את המאכל כמה צעדים קדימה וליצור שילובים מרגשים ויוצא דופן שבבסיסם השילוב המוכר. האבטיח, ש-90% ממנו הם מים והיתר סוכר - הוא פרי דל קלוריות, ניטרלי יחסית בטעמיו. לכן, הוא משתלב טוב גם עם חריפות, מליחות ואף חמיצות. יתאימו לו עשבים כמו נענע, בזיליקום, פטרוזיליה, סלרי ואפילו זעתר. ניתן לשלב אותו גם עם צ'ילי חריף ושמן זית.

מתכון של השפית מאיה דרין לאבטיח עם בולגרית

רכיבים

חומרים ל-4 מנות

2 כוסות קוביות אבטיח
2 כוסות קוביות גבינה בולגרית / פטה
חופן עשבי תיבול טריים – אורגנו, זעתר טרי, כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק
1 כוס נבטי חמנייה

לקרוטונים -

1 כוס קוביות לחם
2 כפות שמן זית
2 כפות תבלין זעתר
מלח לפי הטעם

לרוטב -

2/3 כוס שמן זית
4 כפות מיץ לימון
1 כפית תבלין זעתר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

קרוטונים:

מערבבים את כל החומרים ומשטחים על תבנית אפיה.
אופים בחום נמוך (160 מעלות) כ-10 דקות עד לקבלת קרוטונים פריכים וזהובים

לרוטב:

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.

לסלט:

מערבבים את כל מרכיבי הסלט, הקרוטונים, מתבלים ברוטב ומגישים.

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר