75 המנות שעשו את המטבח הישראלי: מתכון לקניידלך

אין חג פסח בלי מרק קניידלך, לכבוד פרויקט 75 המנות שעשו את המטבח הישראלי - מתכון קניידלך של סבתא דבורה

מרק קניידלך, צילום: לירון אלמוג

קניידלך הוא מאכל יהודי אשכנזי שאפשר לאכול בכל ימות השנה, אבל נהוג ליהנות ממנו בחג הפסח מכיוון שניתן להכין אותו מקמח מצה.

במיוחד לפרויקט יום העצמאות של "ישראל היום" סבתי דבורה משיח, שנולדה בארץ למשפחה ממוצא בוכרי ונישאה בצעירותה לסבי, ממוצא פולני, הסכימה לחשוף את סודות המתכון המדהים שלה לקניידלך.

"את המנה למדתי להכין מחמותי, סבתא חיה ז"ל", היא מספרת ומוסיפה: "אהבתי את המנה מאוד כבר מהפעם הראשונה בה טעמתי אותה. עם הזמן הוספתי לה קצת נגיעות משלי, כמו, פלפל שחור, פטרוזיליה ובצל מטוגן, כדי לשפר טעמים. מאז אנחנו מכינים אותה בכל חג פסח".

דבורה משיח, צילום: אילן קוטלובסקי

המתכון של דבורה משיח לקניידלך

רכיבים

חבילת קמח מצה
3 ביצים
1 בצל לבן
חופן פטרוזיליה קצוצה
כוס מים פושרים
מלח
פלפל שחור
4 כפות שמן

קניידלך במרק, צילום: איתיאל ציון

אופן ההכנה

לטגן בצל במחבת עם 4 כפות שמן עד להזהבה.

בקערה לערבב את הביצים עם המים.

להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ואת הבצל המטוגן, מלח ופלפל שחור ולהמשיך לערבב.

לאחר שערבבנו את כל המרכיבים הרטובים, נוסיף את קמח המצה (על כל כוס מים נוסיף כוס של קמח מצה).

כאשר מתקבל גוש בצק מכניסים לצינון במקרר במשך כחצי שעה כדי שהטעמים יספגו.

לאחר מכן מרתיחים סיר עם מים.

כאשר המים המים רותחים מכניסים אליהם כדורים מהבצק וברגע שהם צפים מוציאים למסננת.

מומלץ להגיש בתוך מרק עוף, אך לגמרי כיף לנשנש גם בנפרד.

בתיאבון!

לרשימה המלאה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר