ישנם מאכלים שאין צורך להסביר, מדוע הפכו חלק מהמטבח הישראלי ועיצבו אותו - אחד מהם היא השקשוקה.
בכל הנוגע לשקשוקה, ישראלים בטוחים שהם יודעים כבר הכל, אז הנה לפניכם כמה עובדות מעניינות שאולי לא ידעתם על המנה:
פירוש השם "שקשוקה" בשפה הברברית הוא "תערובת".
במקור הייתה השקשוקה מאכל משאריות. לטובת הכנתה לרוטב של מנת הבשר מאתמול נוספו ביצים.
השקשוקה הובאה לישראל על ידי העולים החדשים מצפון אפריקה: מרוקו, לוב, תוניסיה ואלג'יריה.
בישראל נפוצות שתי גרסאות לשקשוקה: טריפוליטאית - בלי בצל, ותוניסאית - עם בצל
שקשוקה עם גבינת פטה ועשבי תיבול נחשבת שקשוקה בלקנית.
הגרסה הטורקית למאכל נקראת "מנמן" וכוללת גם נענע.
בגרסה המכונה אוז'ה (ojja) מוסיפים לשקשוקה נקניקיות, כמו, מרגז.
במיוחד לפרויקט יום העצמאות של ישראל היום, ששואף להגדיר את המטבח הישראלי, נידב מלך השקשוקה של המדינה, הלוא הוא "דוקטור שקשוקה" (בינו) מתכון מיוחד לשקשוקה עם נקניקיות מרגז.
מתכון לשקשוקה עם נקניקיות מרגז של דוקטור שקשוקה
מרכיבים
1/3 כוס שמן קנולה
1 פלפל צ'ילי – קצוץ דק
10 שיני שום - כתושות
נקניקיות מרגז - לא חובה
10 עגבניות – קצוצות לקוביות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
5 ביצים
אופן ההכנה
1. במחבת חמה מחממים שמן קנולה. מוסיפים פרוסות צ'ילי ומטגנים קלות.
2. מוסיפים את נקניקיית המרגז ומטגנים מספר דקות. מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
3. מוסיפים את העגבניות ומלח ופלפל, מביאים לבעבוע וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהעגבניות מתרככות.
4. מתבלים בפפריקה ובוחשים.
5. מכניסים הביצים ומבשלים מספר דקות, על להבה נמוכה, עד שהן נקרשות.
"ואין ברירה, אז את המעדן הזה מגישים עם כיכר לחם טרי, אחיד", אומר בינו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו