כל יום הוא יום לאכילת עוגת שוקולד, אבל אם יש יום בינלאומי שמציין בדיוק את היום הזה – לא נחגוג אותו במיוחד? לרגל היום, שחל ב-27 בינואר, יצרנית הטחינה "טורקיז" והשפית ללי האס (כוכבת "המטבח המנצח MKR") מגישות מתכון לבראוניז שוקולד המשלבים טחינה גולמית שמעניקה למנה רכות וטעם מפתיעים.
רכיבים (לכ-12 יחידות):
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 1/3 כוס קקאו
- 1 כף קמח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/3 כוס שוקו צ'יפס
הוראות הכנה:
- בקערת מעבד מזון שמים טחינה, סוכר, מייפל, תמצית וניל וביצים וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים קקאו, קמח, מלח וסודה לשתייה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
- מוסיפים את השוקו צ'יפס ומערבבים בעדינות.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת ומשומנת היטב (התערובת צריכה להיות סמיכה מאוד).
- מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך כ-30-20 דקות, עד שהעוגה עולה מעט במרכזה ונשברת.
- מוציאים לצינון מלא וחותכים לקוביות קטנות.
