בראוניז שוקולד וטחינה של "טורקיז" וללי האס | צילום: שירן כהן

בראוניז שוקולד בקלי קלות: מתכון מהיר ובריא לעוגיות המופלאות

יום עוגת השוקולד נמצא ממש מעבר לפינה, וזו הזדמנות מעולה לקבל מתכון שיסגור לנו פינה לרגל היום החגיגי • והוא אפילו יותר בריא וטעים ממה שחשבתם - נסו בעצמכם

כל יום הוא יום לאכילת עוגת שוקולד, אבל אם יש יום בינלאומי שמציין בדיוק את היום הזה – לא נחגוג אותו במיוחד? לרגל היום, שחל ב-27 בינואר, יצרנית הטחינה "טורקיז" והשפית ללי האס (כוכבת "המטבח המנצח MKR") מגישות מתכון לבראוניז שוקולד המשלבים טחינה גולמית שמעניקה למנה רכות וטעם מפתיעים.

רכיבים (לכ-12 יחידות):

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס קקאו
  • 1 כף קמח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס שוקו צ'יפס

הוראות הכנה:

  1. בקערת מעבד מזון שמים טחינה, סוכר, מייפל, תמצית וניל וביצים וטוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  2. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים קקאו, קמח, מלח וסודה לשתייה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
  3. מוסיפים את השוקו צ'יפס ומערבבים בעדינות.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת ומשומנת היטב (התערובת צריכה להיות סמיכה מאוד).
  5. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך כ-30-20 דקות, עד שהעוגה עולה מעט במרכזה ונשברת.
  6. מוציאים לצינון מלא וחותכים לקוביות קטנות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...