ט"ו בשבט הוא הזמן המושלם לא לחגוג רק את יומן השמח של האילנות, אלא גם את זה שזהו יום לגיטימי לחלוטין לאכול פירות יבשים ללא הפסקה. לרגל המועד החגיגי שיתקיים ב-5 בפברואר, הדיאטנית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף, הגישה לנו מתכון לחטיף אנרגיה ביתי על בסיס פירות יבשים.
רכיבים (ל-8 יחידות):
- כפית שמן קוקוס
- 100 גרם של אגוזים ושקדים טריים וטבעיים (אגוזי מלך, שקדים, אגוזי פקאן)
- 20 גרם גרעיני חמניות
- 10 גרם צימוקים
- 2 כפות סילאן או דבש
- 2 כפות מים
הוראות הכנה:
- חממו מחבת על אש בינונית. הוסיפו את המים ולאחר מכן את השמן והדבש או הסילאן.
- הרתיחו למשך דקה.
- הוסיפו את תערובת האגוזים, הצימוקים והגרעינים וערבבו היטב.
- העבירו את התערובת לתבנית עם נייר אפייה, והניחו לה להתקרר.
- לאחר שהתערובת התקררה, חתכו לריבועים והגישו.
