ט"ו בשבט עוד רגע מגיע, האילנות מתכוננות לחגוג את יומן הגדול – והישראלים עומדים לחגוג את כל השפע שיש לטבע להציע. לרגל המועד המתקרב, רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, הציע מתכון קל להכנה של עוגיות ביסקוטי המשלבות פירות יבשים ואגוזים – כדי שתרגישו חגיגיים במיוחד.
רכיבים:
- כוס סוכר
- 2 כוסות קמח
- חצי כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- גרירת תפוז ולימון
- 2 ביצים גדולות
- 100 חמאה
- חצי כפית מחית וניל
- 50 גרם חמוציות
- 50 גרם משמשים
- 50 גרם שקדים שלמים
- 50 גרם אגוזי מלך
- 50 גרם פפאיה
הוראות הכנה:
- מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים אליהם את החומרים הרטובים, ובסוף מוסיפים את האגוזים.
- מגלגלים לגליל את התערובת ומכניסים לקירור של חצי שעה. לאחר מכן, מוציאים ופורסים לעיגולים על תבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור ל-170 מעלות עד הזהבה.
