כשהישראלים "גילו" את מקסיקו, הם גילו גם את האוכל המשובח שיש במדינה היפהפייה הזו. אחד מאותם מאכלים שישראלים רבים הביאו איתם הביתה הוא הטורטייה, ושף נועם בינרט ("לה מעלה") הביאו לנו מתכון לסלסה ורדה מקסיקנית עם טורטייה מקסיקנית אמיתית.
רכיבים (להכנת הטורטייה):
• 500 גרם מסה הרינה (קמח תירס מיוחד הטחון באבן גיר)
• חצי ליטר מים רותחים
• 1 כפית מלח
הוראות הכנה:
1) מערבבים בקערה את הקמח והמלח.
2) מרתיחים את המים ומוסיפים מיד לאחר רתיחה מלאה.
3) מערבבים יחד עד קבלת מסה הומוגנית.
4) שוקלים כדורים של 30 גרם או מכדררים לגודל הרצוי. ניתן לרדד לעובי של מילימטר וחצי בעזרת פרס טורטייה ייעודית או בעזרת מערוך.
5) לחמם מחבת על אש בינונית-גבוהה, ולהניח עליה בעדינות את הטורטיות. מבשלים עד הצד הראשון עד שהפינות עולות קצת. הופכים את הטורטיות ומבשלים כ-30 שניות. הופכים בפעם האחרונה, מוציאים מהמחבת ומכנסים במגבת נקייה או משתמשים מיד.
רכיבים (לסלסה ורדה)
• 3 קילו עגבניות ירוקות או טומטיוס
• 2 בצלים לבנים
• 6 שיני שום
• 4 פלפל חלפיניו
• 1 צרור כוסברה
• חצי כפית אורגנו יבש
• חצי כפית כמון טחון
• 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
• 200 מיל' חומץ 5%
• 200 מיל' מים
• כף וחצי מלח
הוראות הכנה:
1) על מחבת ברזל יש לחרוך את העגבניות בשלמותן, בצל, חלפיניו ושום. לא לפחד, אנחנו רוצים טעם מעושן עמוק.
2) מעבירים לסיר ומוסיפים חומץ, מים, תבלינים ואת הכוסברה.
3) ניתן לטחון בעזרת בלנדר-מוט או במעבד מזון עד המרקם הרצוי.
שף נועם בינרט ישתתף בספיישל מקסיקו של "משחקי השף" ביום חמישי, בשעה 21:15, ברשת 13

שף בינרט ב"לה מעלה"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו