רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת "ביגה", העניק לנו מתכון קליל וטעים להכנת סופגניות ללא גלוטן – כך שכל אחד יוכל ליהנות בחנוכה הקרוב מסופגנייה טעימה, גם הצליאקים שבינינו (העובדה שהוא גם מתאים לשוחרי בריאות היא יתרון נוסף שיש לו).
רכיבים (לכ-16 סופגניות במשקל כ-70 גרם כל אחת):
- 500 גרם תערובת ללא גלוטן
- 75 גרם סוכר
- 17 גרם שמרים יבשים
- 525 גרם מים
- 30 גרם שמן קנולה
- 5 גרם מלח
הוראות הכנה:
- יש להכניס לקערת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים, ולערבב במהירות נמוכה. תוך כדי ערבוב, יש להוסיף למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות.
- מוספים את המלח, מערבבים במהירות בינונית במשך 5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.
