לביבות טבעוניות לחנוכה | צילום: אריאל בן חמו

לחנוכה ובכלל: מתכון להכנת לביבות זוקיני

לביבות טבעוניות – יש דבר כזה? • ובכן, בהחלט כן – והמתכון של הבלוגרית אריאל בן חמו מוכיח את זה, ושהן אפילו יכולות להיות מה-זה טעימות!

מי אמר שאין לביבות טבעוניות טעימות וחמות? אז זהו, שיש! לרגל חג החנוכה, אריאל בן חמו, בעלת הבלוג בריאלי, מציעה מתכון מעולה להכנת לביבות זוקיני טבעוניות שמתאימות גם לכל ימות השנה.

רכיבים (לכ-10 לביבות):

• 3 זוקיני גדולים
• 3 כפות קמח עדשים
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור
• 1/2 כפית אבקת שום

הוראות הכנה:

1. מגרדים בפומפייה את הזוקיני, מתבלים במלח, מערבבים ומניחים בצד לכמה דקות בלבד, כדי לרכך ולהוציא נוזלים.

2. סוחטים היטב את הקישואים, מעבירים לקערה ומוסיפים את כל חומרי הגלם.

3. מערבבים היטב ומנסים ליצור קציצה בעזרת הידיים (אם התערובת לא מתאחדת, מוסיפים עוד כפית קמח עדשים ואם זה לא עוזר מוסיפים כמה טיפות מים).

4. מחממים תנור ל-220 מעלות בתוכנית טורבו.

5. יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים על נייר האפייה. משמנים אותן מלמעלה עם מברשת או ספריי שמן.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-25-20 דקות, או עד שהלביבות מתייצבות ומזהיבות. מומלץ להפוך אותן במהלך האפייה לאפייה מושלמת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...