חלת באגט | צילום: גיל אבירם

מתכון לחלה שתגרום לכם לאכול אותה לא רק בשבת

חלת הבאגט של מימי נאמן מרשת "מאפה נאמן" אינה מסובכת כלל להכנה, וככזו – זה רק טבעי שאתם תשימו אותה על שולחן השבת שלכם

חלה. באגט. חלת באגט. לא צריך להוסיף במילים, אלא פשוט לקחת את המתכון של מימי נאמן מ"מאפה נאמן", להכין אותו – וליהנות ללא הפסקה. 

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח לבן בהיר מנופה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 2.5 כוסות מים

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • מעט מלח
  • שומשום/ פרג/קצח

הוראות הכנה:

  1. מערבבים היטב את כל החומרים (מלבד המים) במיקסר עם וו לישה עד לאיחוד (או כ-10 דקות בידיים). חשוב שהגלוטן ייטמע היטב ושהבצק יתפח.
  2. יוצקים את המים למיקסר ולשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מכסים בניילון נצמד ועליו מגבת למשך כ-40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. לאחר תפיחת הבצק, מחלקים ל-3 חלקים שווים ואז כל חלק לשניים – סך הכל 6 חלקים.
  5. מכל 3 כדורים יוצרים גלילים מאורכים וקולעים לחלה.
  6. מסדרים על מגש ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות בטורבו, מברישים את החלה בביצה, מפזרים שומשום, קצח, פרג או כל מה שתרצו – ואופים בתנור למשך כ-25 דקות או עד שמתקבל צבע שחום עמוק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...