עוגת נוגט בחושה | צילום: גיל אבירם

העוגה הבחושה שתטריף לכם את היום

עוגה בחושה היא תמיד דבר טוב, אבל אם מוסיפים לה נוגט ואגוזי לוז – היא משתדרגת באופן משמעותי • קבלו את המתכון של מימי נאמן מ"רשת נאמן" בדיוק לעוגה הזו

עוגה בחושה היא מאפה שאנו תמיד אוהבים לאכול, בטח ובטח כשהיא מגיעה עם תוספות מעניינות כגון נוגט ואגוזי לוז. כדי שנוכל להכין עוגה כזו בדיוק, מימי נאמן מרשת "מאפה נאמן" הביאה לנו את המתכון שלה לעוגה הזו – ואנו כבר רק מחכים לטרוף אותה.

מצרכים:

  • 2.5 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1.5 כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס ממרח נוגט
  • קרוקנט אגוזי לוז

הוראות הכנה:

  1. מחממים מראש תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, אינסטנט פודינג וניל). במיקסר נקציף ביצים, סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה למשך כ-10 דקות.
  3. מנמיכים את המהירות למינימום ובזרם דק מוסיפים את השמן ומחכים מספר שניות להטמעה. מוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים ואת מיץ התפוזים, ומערבבים דקה נוספת עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת מחצית מהבלילה, ואז מניחים בכפית את קרם הנוגט בשלושה מוקדים – ועל זה מפזרים קרוקנט אגוזי לוז מסוכרים.
  5. שופכים את יתרת הבלילה לתבנית, מזגגים את קרם הנוגט ומפזרים קרוקנט אגוזי לוז.
  6. אופים בתנור על 180 מעלות למשך 35 דקות או עד שמתקבל צבע שחום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...