יום כיפור נמצא ממש מעבר לפינה, וארוחה מפסקת היא אחד הדברים החשובים ביותר עבור אלו שצמים. לשם כך, השף גולן ישראלי הכין עבורנו ארוחה בקונספט קצת שונה – בצורת מרק.
מה המרק הזה כולל? רק את הרכיבים הכי חשובים במנה אחת: חלבון (עוף), פחמימה (אורז/תפוח אדמה) וירקות, עם קרפלך בנפרד שאפשר לטבול אותו במרק – וכך תוכלו לצלוח את הצום בבטחה ובבטן מלאה.
מצרכים (ל-10 סועדים):
- 10 יחידות כרעי עוף
- 3 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לטבעות של 2 ס"מ
- 3 כרישות גדולות חתוכות לטבעות של 2 ס"מ
- 4 גבעולי סלרי אמריקני כולל העלים חתוך גס
- שלושה בצלים לבנים חתוכים לרבעים כולל הקליפה (טיפ: קליפת הבצל גורמת למרק להיות בצבע שמפניה מדהים)
- אופציה: שורש סלקי ושורש פטרוזיליה מקולפים וחתוכים גס.
- צרור עלי פטרוזיליה וצרור עלי שמיר
- 2 כפות מלח
- כפית פלפל שחור
- 4 ליטרים מים קרים
הוראות הכנה:
- יש לשטוף את חלקי העוף מתחת למים זורמים ולהכניס לסיר עם המים הקרים עד להרתחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש עד לבעבוע חלש. לאחר מכן, יש להוציא את "הקצף" שעולה בעזרת מצקת עד שהנוזל הופך צלול – בשלב הזה חשוב שתהיה רתיחה חלשה ולא בעבוע חזק, כדי שהמרק ייצא צלול ולא עכור.
- יש להוסיף את כל הירקות שחתכנו, לתבל ולשמור על בעבוע חלש.
- את כל הרכיבים לבשל כשעה וחצי.
- הוסיפו קניידלך שהכנתם לפי הוראות היצרן. ניתן גם להוסיף שפע ירקות ככל העולם על רוחכם.
מצרכים לסלטים/לוקשן (אטריות ביתיות), 40 עלים במחבת בלינצ'ס בקוטר 22 ס"מ:
- 3 ביצים L
- 1/2 כפית מלח
- 480 סמ"ק מים
- 90 סמ"ק שמן קנולה
- 420 גרם קמח
- צרור פטרוזיליה
הוראות הכנה:
- יש לערבל את כל החומרים במעבד מזון.
- מחממים מחבת על אש נמוכה. מעבירים עם מצקת מהמסה למחבת, ומורידים שאריות חזרה למסה כדי שהעלה של הבלינצ'ס ייצא דק.
- מבשלים עד שרואים שכל המסה יבשה. מוציאים לצלחת הפוכה, ומניחים את העלים אחד על השני עד שהם יתקררו.
- פורסים לרצועות של חצי ס״מ ומוסיפים למרק.
בתיאבון ושיהיה צום קל!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו