תבשיל צלי בקר בבירה | צילום: יחצ

לחיים: מתכון לצלי בקר מבושל בבירה

ביום שישי הקרוב נחגוג את יום הבירה הבינלאומי ותופתעו לגלות שעושים איתה עוד דברים חוץ מלשתות אותה, כמו לבשל להשתמש בה לתבשילים • ב"נתח קצבים" דאגו לכם למתכון ביתי ודי קליל שיגרוף מחמאות

מצרכים:
כף מלח
כפית פלפל שחור גרוס
6 עלי דפנה
2 כפות פפריקה מתוקה
קילו בשר שריר או צלי כתף חתוך לקוביות גסות
2 כפות שמן זית
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
2 בצל יבש חתוך לקוביות קטנות
6 גבעולי טימין
צרור פטרוזיליה + פטרוזיליה קצוצה לקישוט
כף רסק עגבניות
חופן כוסברה קצוצה
חצי כפית קינמון טחון
כף קמח
2 כוסות ציר בקר או ציר עוף
כוס בירה כהה (עדיפות לבלגית)
חופן מלח ים

ולהגשה: חרדל דיז'ון חריף (בצד)

אופן הכנה:
1. בקערה לשים את הבשר עם המלח, פלפל שחור, עלי דפנה ופפריקה ולהשרות לפחות לשעתיים או לילה במקרר
2. לחמם תנור ל-200 מעלות ובינתיים על האש לשים סיר (עדיפות לסיר יצוק) לחמם עם שמן זית ולהתחיל בצריבה של הבשר עד שהוא שחום מכל הצדדים, מוציאים את הבשר ומניחים בצד.
3. באותו הסיר מתחילים טיגון של הבצל עד שהוא זהוב וכרמלי, מוסיפים את הרסק, הכוסברה והקינמון, מערבבים במשך דקה, מוסיפים את הקמח ומבשלים בערך עוד דקה.
4. מוסיפים את הציר, הבירה, ועוד כוס מים. אוגדים את הפטרוזיליה ביחד עם הטימין ועלי הדפנה (בוקט גרני) ומצרפים לסיר. ומביאים לרתיחה
5. מניחים נייר אפייה על התבשיל ומכסים היטב, מכניסים לתנור לבין שעתיים וחצי - 3 שעות
6. מקשטים בפטרוזיליה ומפזרים מלח ים

באדיבות "נתח קצבים"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...