בואו עם ראש פתוח: מתכון לחציל טנדורי שמתאים לשבועות

המנה הזו, שאותה הביא לנו איליה גולדמן ממסעדת "קאמקורה", לא מסובכת להכנה – אז למה שלא תנסו גם אתם להכין אותה וכנראה שתגלו שאי אפשר לעמוד בפניה

חציל טנדורי של מסעדת "קאמקורה", צילום: מידן מור אלון

רכיבים:

• 100 גרם בצלצלי שאלוט נקיים
• 6 יחידות הל
• 40 גרם ג'ינג'ר מגורד
• 1 פלפל אדום חריף
• 20 גרם תבלין טנדורי
• 10 עגבניות חלוטות ללא הקליפה (שמרו את המיץ להמשך)
• 100 מ"ל ציר ירקות
• 100 מ"ל שמן סויה
• 300 גרם קשיו קלוי
• 200 גרם חלב קוקוס
• 50 גרם מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. מתחילים לטגן במעט שמן סויה את השאלוט, ההל, הג'ינג'ר והצ'ילי האדום למשך כ-10 דקות. 

2. מוסיפים את הטנדורי ו"פותחים" אותו בשמן לכמה שניות.

3. מוסיפים מעט ציר ירוק ואת כל העגבניות עם מיץ העגבניות.

4. ממשיכים לבשל במשך כחצי שעה עד שהעגבניות מתפרקות, ולאחר מכן טוחנים לרוטב חלק.

5. כדי להכין את קרם הקשיו-קוקוס הנלווה, טוחנים את הקשיו, חלב הקוקוס ומיץ הלימון למרקם חלק. מוסיפים קצת מים במידה והקרם מתגבש.

6. את החציל שורפים על האש בכך שמניחים אותו על רשת שתונח מעל להבת כיריים. קולים מכל הצדדים עד שהקליפה משחירה ומצטמקת.

7. שמים על הצלחת שלוש כפות מרוטב הטנדורי ומניחים עליו את החציל הקלוי.

8. את קרם הקשיו מעבירים לסקוויזר/שק זילוף, ויוצרים נקודות קרם מעל החציל. לעיטור המנה מפזרים עלי כוסברה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר