המתכון של אבי לוי: המבורגר אלג'יראי חריף עם קראנץ' בצל, קרם עגבניות וקלמטה בעשבי תיבול
מרכיבים:
לקציצה:
850 גר' חזה עגל
150 גר' שומן בוקס
2 בצלים לבנים קצוצים דק
1 פלפל גמבה קצוץ דק
2 פלפלים ירוקים קצוצים דק(ללא הגרעינים)
1/2 כפית פלפל סודני גרוס
4 שיניי שום קצוצות דק
1 כפית פפריקה מרוקאית
1 כף שטוחה מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה L
3 כפות שמן זית
לקרם עגבניות:
4 עגבניות בשלות ומקולפות
1 כף פלפל צ'ומה
2 שיניי שום
3/4 כפית מלח
1/3 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
מחממים (אש בינונית) 3 כפות שמן זית על בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לצבע זהוב כהה.
מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כ 3 דקות נוספות.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ 2 דקות.
מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומורידים מהאש.
מחכים כ-15 דקות עד שהתערובת תתקרר מעט ומוסיפים לבשר הטחון, מוסיפים את הביצה, מערבבים קלות ויוצרים קציצת בורגר בגודל ובמשקל שרוצים.
להכנת הקרם עגבניות:
שמים בבלנדר 4 עגבניות, שום, פלפל צ'ומה ושאר התבלינים, ומפעלים למהירות חזקה עד למרקם חלק, מזליפים בהדרגה את השמן זית עד לעיבוי הקרם.
בצל קראנץ':
חותכים בצל גדול לפרוסות דקות, מערבבים היטב עם קמח ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
לזיתי קלמטה בעשבי תיבול:
15 זיתי קלמטה פרוסים
1 שן שום קצוצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף עלי סלרי קצוצים
1 כוסברה קצוצה
1 כף חומץ
1.5 כף שמן זית
1 כף מיקס פלפלים קצוצים דק
מערבבים הכל בקערת ערבוב ומוזגים על הקראנץ' בצל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו