המסעדה של ז'ואל רובושון // צילום: AFP

המתכון האגדי של רובושון לפירה

הפירה מורכב מארבעה מרכיבים בלבד וקל להכנה • נפרדים מאגדה קולינרית בצורה המכבדת ביותר - דרך המתכונים שלו

גדול השפים הצרפתיים במאה הנוכחית, שהחזיק בשלושה כוכבי מישלן ואחד הטבחים האהובים והמוערכים בהיסטוריה, ז'ואל רובושון, מת אתמול (שני) בצרפת בגיל 73, והעולם כואב את לכתו. רובושון נודע בעולם כאחד המומחים הטובים אשר הכשיר דורות של טבחים, בהם השף הבריטי הנודע גורדון רמזי. לשף היו מתכונים רבים שהפכו לאגדה, אך הפשוט והמוכר שבהם הוא מתכון הפירה שמורכב רק מארבעה מרכיבים.

פירה של רובושון

רכיבים:

√ 900 גרם תפוחי אדמה (עדיף זהובים)

√ רבע כוס חלב

√ 450 ג' חמאה קרה ללא מלח

√ מלח 

אופן ההכנה:

1. מבשלים 900 גרם תפוחי אדמה במים מלוחים למשך כ-25 דקות  עד שהם רכים. שמים בצד כדי שיתקררו קצת. 

2. מרתיחים את החלב, ושמים בצד מכוסה. 

3. מקלפים את תפוחי האדמה כשהם עדיין קצת חמים, ומעבירים דרך מטחנה ידנית.

4. מערבבים על אש בינונית-נמוכה למשך 3-2 דקות  כדי שיקבלו מרקם יבש ואוורירי. 

5. על אש נמוכה, מוסיפים חמאה בהדרגה (תוך כדי ערבוב אינטנסיבי), עד שיש מרקם קרמי. 

6. מערבבים בחלב ומוסיפים מלח.   

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...