מאפינס כוסמת מפנק

כוסמת, תירס וגזרונים – את כל אלו ועוד תוכלו למצוא במתכון המאפינס הזה, שהוא כל כך טעים שאין מצב שלא תרצו להכין אותו גם אחרי שפסח יסתיים

מאפיס כוסמת תירס וגזרונים, צילום: השומר החדש

לפני כעשור, החליט נמרוד חקלאי לעזוב את העיר הגדולה ולעבור לפרדס חנה. בסמוך לביתו הוא גילה פרדס נטוש, פנה למוסד שבשטחו נמצא וביקש אישור להחיותו. אותו פרדס נטוש הפך במשך השנים לגן עדן של חקלאות אקולוגית, מקומית וקהילתית שנקרא כיום "הגינה של נמרוד". הוא מקפיד לשמור על האדמה ולא רק על התוצרת החקלאית.

נמרוד הזמין את אדוה ענבים, שמעבירה אצלו סדנאות בישול "מהשדה לצלחת", לאפות איתו מאפינס כוסמת. אדוה מספרת: "בחרתי במתכון הזה לא רק בגלל שהוא טעים במיוחד ומשמח את החך בחג הפסח, כשאין לחם ולחמניות, אלא גם בגלל תוספת הגזרונים החמודים, המתוקים והנפלאים שגדלים בגינה של נמרוד, שמוסיפים ערך לאכילת המאפינס דווקא בחג הפסח".

מרכיבים:

200 גרם כוסמת ירוקה

150 גרם קשיו לא קלוי

2 גזרים קלופים ומגורדים בפומפייה

חצי כוס קרם או חלב קוקוס

חצי כוס קמח תירס (לפולנטה)

2 כפיות אבקת אפייה

גזרונים לפי כמות המאפינס

2 כוסות עשבי תיבול טריים או יבשים מכל סוג

פטרוזיליה, כוסברה, לאושטיאן, שמיר, עלי סלרי, טימין) ו/או תרד

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט

שום יבש

מיץ לימון

שמן זית

אופן ההכנה:
1. השרו את הקשיו כשלוש שעות במים וסננו או בשלו אותו בסיר עד לרתיחה. סננו.
2. השרו את הכוסמת הירוקה כרבע שעה וסננו מהמים הצמיגיים.
3. הדליקו תנור מראש על 180 מעלות.
4. הניחו במעבד מזון את כל הרכיבים מלבד התרד, והוסיפו לאט מים עד שיתקבל מרקם של טחינה סמיכה אך נשפכת. לבסוף, הוסיפו את התרד בלחיצה קצרה. אפשר להוסיף תוספות אחרות כגון רצועות עגבניות מיובשות, זיתים או כמון.
5. מניחים את הגומות בתבנית מאפינס עם מעט שמן זית בתחתית ויוצקים את הבלילה לגומות.
6. הניחו גזרון או שניים על כל מאפין.
7. הכניסו לתנור לכ-40 דקות. בדקו לאחר חצי שעה אם יש צורך להנמיך את החום.
8. לאחר שהוצאתם מהתנור, אפשרו למאפינס להתקרר ולהתמצק. זה יקל על שליפת מאפין שלם ולא מפורק.

 

לכבוד חג הפסח, בארגון "השומר החדש" יצאו למסע מרתק לאורכה ולרוחבה של ישראל ואספו מתכונים של חקלאים ומגדלים המכילים מטעמים משובחים וכשרים, שחומרי הגלם שלהם נזרעו, טופחו, צמחו ולוקטו היישר מהשדות, החממות והמטעים של הארץ.

הדמויות הנפלאות אשר עומדות מאחורי כל מתכון מייצגות את הפנים היפות ואת הסיפור של העם שלנו בארץ ישראל. חקלאים, מתנדבים, עובדים וחניכים ממשפחת "השומר החדש", אנשי חינוך, אנשי עמל ואדמה, אשר מיישמים בכל יום את מצוות "לעבדה ולשמרה" עובדים את האדמה, קוטפים את פירותיה ומבטיחים את ביטחון המזון של עתידנו הלאומי.

אסופת המתכונים מתפרסמת בספר ייחודי של הארגון, הזמין גם דיגיטלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר