אבוקדו הוא מרכיב קבוע בארוחות בוקר ובראנץ’ של רבים, והוא גם עשיר בשומנים בריאים. אבל יש לו חיסרון אחד בולט, כלומר חוץ מהמחיר, והוא כמה מהר הוא מתקלקל אם לא שומרים עליו נכון.
בגלל הקליפה הכהה, קשה לדעת אם האבוקדו בשל ומוכן מבפנים לפני שחותכים אותו. לרוב, כשסוף סוף פותחים אותו, מגלים תוך חום ורך שלא נראה מגרה במיוחד.
בדרך כלל, חלון הזמן שבו האבוקדו בשל במידה מושלמת נמשך רק יומיים-שלושה. אבל אם יש לכם אבוקדו במקרר ואתם רוצים לשמור עליו טרי יותר, יש טריק אחד שכדאי להכיר.
את השיטה הזו שיתפה איימי קרוס מהערוץ The Cross Legacy ביוטיוב, מומחית בהפחתת בזבוז מזון, והוא התפרסם האתר ה-Mirror הבריטי. לדבריה, אפשר להאריך את חיי המדף של האבוקדו בעזרת שטיפה מהירה כשחוזרים מהסופר - אבל לא רק עם מים.
המומחית מסבירה שכדי להפיק את המיטב מהאבוקדו ולמנוע ממנו להשחים מוקדם מדי, כדאי להשתמש בחומץ לבן מזוקק.
הטריק פשוט במיוחד, והוא שימושי לכל מי שרוצה להפחית את כמות המזון שנזרקת לפח.
איך עושים את זה?
ראשית, מלאו קערה גדולה במים והוסיפו רבע כוס חומץ לבן מזוקק. הניחו את האבוקדואים בתוך הקערה והשרו אותם למשך כשתי דקות.
זהו זמן מספיק כדי לנקות את הקליפה בלי שהחומץ יחדור לתוכה. לאחר מכן, הניחו את האבוקדואים על מגבת וייבשו היטב לפני שאתם מכניסים אותם למקרר. כשאתם מאחסנים אותם, מומלץ לשים אותם במגירת הירקות - ליד לימון.
איימי מסבירה: “לימונים ואבוקדואים הם חברים טובים - הם שומרים זה על זה טריים לאורך זמן רב יותר”.
כך תשמרו על האבוקדו שלכם טרי למשך חודש שלם | אנוואטו
לטענתה, השיטה הזו יכולה לשמור על טריות האבוקדו למשך חודש ואף יותר, כך שבהחלט שווה לנסות - במיוחד אם נמאס לכם לזרוק אבוקדואים מרקיבים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו