בננות יישארו טריות לפחות שבועיים - אם תאחסנו אותן נכון

בננות הן מהמזונות שנזרקים הכי הרבה, בשל מידת הבשלות המתעתעת שלהן - אבל יש כמה דרכים להאט את התהליך הזה ולשמור עליהן טריות לאורך זמן

בננות. צילום: יהושע יוסף

בננות הן מהמזונות המבוזבזים ביותר - רבים נמנעים מלאכול אותן ברגע שהן משחירות. אבל יש לא מעט דרכים להאט את התהליך הזה ולשמור עליהן טריות במשך שבועיים לפחות.

בדרך כלל, הבננות שנרכשות בסופרמרקט מגיעות ירוקות ומצהיבות במהירות כשהן בבית. יש רק יום או יומיים לפני שמתחילות להופיע נקודות חומות - מה שהופך אותן לאחד הפירות שנזרקים הכי הרבה.

הסיבה לכך היא שרבים נמנעים מלאכול אותן כשהן משחירות - בדומה לאבוקדו. למרבה המזל, יש לא מעט שיטות שיכולות לעכב את ההבשלה ולשמור על הטריות לפחות לשבועיים.

זה מתחיל בסופרמרקט, צילום: Getty Images

הכול מתחיל כבר בסופר: חשוב לבחור בננות שאינן ארוזות בשקיות

אף שרשתות רבות כבר נוטשות את שיטת האריזה הזו, גם אריזות מנוקבות גורמות להבשלה מהירה יותר.

בננות יישארו טריות לפחות שבועיים - אם תאחסנו אותן נכון// אנווטו

כמו פירות רבים אחרים, גם בננות פולטות גז בשם אתילן - שמאיץ את תהליך ההבשלה. כאשר מאחסנים את הבננות באריזת פלסטיק, הגז הזה נלכד בפנים ומאיץ עוד יותר את ההבשלה - עד כדי הופעת כתמים חומים תוך 24 עד 48 שעות בלבד.

מומחה להיגיינת מזון מארגון High Speed Training ממליץ באתר ה-MIRROR, שלא לשמור את הבננות בקערה.

במקום זאת, כדאי להניח אותן על משטח העבודה במטבח, בטמפרטורת החדר, הרחק מלחות, אור שמש ישיר או מקור חום.

הפרידו אותן זו מזו, צילום: Getty Images

"הימנעו ממקומות חמים מדי", הסביר המומחה, "חום מזרז את ההבשלה, לכן אל תשמרו את הבננות ליד תנור או מכשירי חשמל שפולטים חום".

כדאי גם להפריד בין הבננות באשכול - זה עוזר להאריך את תקופת הטריות שלהן.

"הגז אתילן נפלט מגבעול הבננה", הוסיף המומחה. "כדי להאט את ההבשלה, ניתן לעטוף את הגבעולים בניילון נצמד או בניילון פלסטיק - זה מפחית את כמות הגז שמגיעה לפרי וכך הבננות נשמרות טריות לאורך זמן".

גם זה פיתרון טוב, צילום: Getty Images

ומי שמעדיף פתרון פשוט יותר - יכול להשתמש ב"עץ בננות" (מתקן תלייה מיוחד), ששומר על הפירות מאווררים מכל הצדדים.

אנשים רבים גם בוחרים להכניס את הבננות למקרר כשהן מגיעות לשיא הבשלות שלהן - כדי לשמר את הטריות לכמה ימים נוספים.

הבננות האלו יכולות להחזיק מעמד עד שבועיים - אבל אל תמהרו לזרוק גם את אלה שהשחימו מעט: לרוב, פנים הפרי נשאר תקין ומתוק לחלוטין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר