אמיתי או מזויף?. צילום: Getty Images

3 מבחנים, תשובה אחת: כך תדעו אם הדבש שלכם טהור או תעשייתי

דבש טהור הוא אחד ממוצרי הטבע הבריאים והמבוקשים ביותר, אבל לא כל מה שמופיע בצנצנת הוא באמת כזה • כך תבינו מה ההבדלים ואיך לזהות אותם בעזרת בדיקה פשוטה בבית • צפו בסרטון

קודם כל - איך דבש נוצר?

דבורי הדבש אוספות צוף מפרחים, מפרקות את הסוכרים בעזרת אנזימים ומאחסנות אותו בכוורת, שם תכולת המים יורדת מתחת ל־20% עד שנוצר דבש בשל.

בזכות החומציות, נוגדי החמצון ותכולת המים הנמוכה, דבש טהור כמעט ואינו מתקלקל, ושומר על ערכו הבריאותי לאורך שנים. לעומת זאת, דבש תעשייתי עובר מהילה עם סירופ תירס או סוכר, ובעל ריכוז מים גבוה כך הוא מאבד את רוב היתרונות הללו ומתקלקל מהר יותר מדבש טהור.

לדבש טהור יש לו לא מעט יתרונות, צילום: GettyImages

אז איך מזהים את ההבדל?

שלושה מבחנים ביתיים שאמורים להבדיל בין דבש תעשייתי לבאמת טהור. 

מבחן ראשון - מבחן המים

ניקח כפית דבש ונשים בכוס מים. דבש אמיתי אמור להידבק לכפית בכוס גם לאחר עשר דקות, לעומת דבש תעשייתי שיתמוסס.  

מבחן שני - מבחן החימום 

ניקח דבש ונשים בקערה. דבש טהור לא משנה את צורתו או ריחו בחימום. 

נחמם את הדבש במיקרו ל-30 שניות. אם הוא מקציף או משנה את הארומה והריח שלו, ככל הנראה מדובר דבש שעבר חימום יתר בשלבי העיבוד שלו.

מבחן שלישי- מבחן הספיגה 

ניקח דבש ונשים על נייר סופג. דבש טהור לא אמור להיספג ולעבור את הנייר הסופג, לעומת הדבש המיימי יותר, שייספג מכיוון שהוא עשיר במים וסוכרים. 

 כדי ליהנות מדבש טהור, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת האיכות - כדאי לקנות ממקורות אמינים, ולהכיר את הניסויים הקטנים שיכולים לחשוף זיוף.

צפו בסרטון ותראו במו עיניכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...