גבר אחד העדיף לוותר על ארוחת ערב - ואולי גם על שלום בית - כשסירב לאכול עוף שחומם בשמש לאחר שנשכח שעות ברכב, כך לפי פוסט ויראלי ברשתות החברתיות.
בימים האחרונים, גולש שיתף בפורום הפופולרי של Reddit "האם אני אידיוט?" שמונה 24 מיליון חברים, עימות שנוצר עם אשתו כשרצתה להכין מתכון חדש לארוחת ערב: "זה מתכון עוף בסיר אחד עם אורזו", כתב, "היא הזמינה את המצרכים בבוקר ואספה אותם בסביבות 11:00. היא חזרה הביתה בצהריים ופרקה את הכול מהרכב".
אבל בסביבות 17:30, אשתו תהתה לפתע היכן העוף - וגילתה שהוא נשאר בתא המטען כל אחר הצהריים.
"העוף לא היה קפוא", הוא הבהיר. "זה היה עוף שלם, טרי, נא, בשקית אטומה".
"אמנם היום לא היה חם במיוחד, אבל הטמפרטורה הגיעה ל-60 מעלות פרנהייט (כ-15.5 מעלות צלזיוס), והרכב עמד בשמש כל אחר הצהריים". האישה טענה שהעוף עדיין "קר למגע", והבעל הסכים בחוסר רצון – הוא לא היה חמים, לדבריו, אבל גם לא ממש קר. "כנראה שהטמפרטורה שלו הייתה בין טמפרטורת מקרר לטמפרטורת החדר", כתב.
הבעל מיהר לומר לאשתו שהוא לא מתכוון לאכול את העוף. "היא אמרה לי שאנחנו כן הולכים לאכול את העוף", הוא נזכר, "חזרתי לספה והתחלתי לחפש בגוגל כמה זמן אפשר להשאיר עוף ברכב".
בסופו של דבר, האישה יצאה לקנות עוף חדש ולמרות זאת, הבעל הודה שהוא מרגיש "קצת כמו אידיוט בגלל זה" והוסיף: "אני גם מרגיש שאולי זרקנו עוף שהיה בסדר גמור".
אך מרבית התגובות לפוסט - שצבר יותר מ-2,000 תגובות - תמכו בהחלטתו.
"אתה יודע מה גרוע יותר מלזרוק עוף? הרעלת מזון", נכתב בתגובה שזכתה לדירוג הגבוה ביותר, "גם אני לא הייתי אוכל את העוף הזה". מגיבה אחרת כתבה: "אני די אדישה בכל מה שקשור לבטיחות מזון - אבל את זה לא הייתי אוכלת".
עם זאת, מישהו שטען כי עבד במסעדות במשך עשרים שנה הציג דעה שונה:
"אני הייתי אוכל את זה. אם זה עדיין קר למגע ומתבשל כמו שצריך - זה בסדר". אחר כתב: "אתם עומדים לבשל את זה. זה לא הספיק להירקב, במיוחד אם זה עדיין קר. כולם פה מגזימים".
אבל עם כל הכבוד לחוכמת ההמונים - מה המומחים אומרים?
לפי ד"ר בריאן קואוק לה, מדען מזון מחברת Mendocino Food Consulting בקליפורניה, הסיכון במקרה הזה "מאוד גבוה. עברו כמה שעות טובות, בתוך רכב שהטמפרטורה בו גבוהה בהרבה מזו של האוויר בחוץ", הסביר ל־Fox News Digital, "חיידקים מתרבים במהירות כשעולה הטמפרטורה, וכל עלייה של 10 מעלות מהמקרר מאיצה את התהליך משמעותית. הם צודקים שזה לא בטוח לאכילה".
לה הוסיף שניתן אולי לבשל את העוף כדי להרוג את החיידקים, אבל זה לא פותר את הבעיה: "הרעלנים שהם משאירים אחריהם עלולים להיות עמידים לחום - וזה הסיכון האמיתי", אמר וסיכם: "הסיכון פשוט לא שווה את זה. עוף אחד עולה הרבה פחות מהרעלת מזון".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
