ראשית, נתחיל בלהרגיע אתכם - רוב הנקניקיות המעובדות מבושלות מראש, כך שסביר להניח שלא תגרמו לאף אחד הרעלת מזון אם תגישו אותן קרות ישר מהמקרר, על אף המרקם הרך והחלקלק שלהן (עם זאת, חימום מחדש הורג כל ליסטריה שעלולה להסתתר בפנים), ובכל מקרה, לא מומלץ להגיש אותן קרות.
הנקניקייה האידאלית צריכה להיות חמה, תפוחה מבפנים וזהובה (או אפילו צרובה) מבחוץ. אבל אם תשאלו מישהו מה הדרך הכי טובה להכין נקניקייה - היכונו לוויכוח.
יש החושבים שעדיף על הגריל, אחרים במחבת, מיקרוגל, תנור או מים רותחים. יש מי שחותכים אותן בצורת סליל או יוצרים מהן "תמנונים" קטנים לילדים. בלוגרים ומתכונאים ניסו כל שיטה אפשרית, אך אין הסכמה אחת ברורה.
כך או כך - לכל שיטה יש טכניקה פשוטה שכדאי לדעת, במיוחד בתקופת החופש הגדול, בה, מה לעשות, אנחנו מתפתים פעמים רבות למזון מהיר, גם בבית.
הנה הן, מדורגות מהשיטה המוצלחת ביותר לפחות מועדפת:
1. טיגון במחבת (מתחילים באידוי קל)
הדרך הזו מבטיחה פנים רך ותפוח, עם חוץ פריך וזהוב. חשוב: אין צורך בשמן בכלל.
- שימו כחצי ס"מ מים במחבת והביאו לרתיחה עדינה על חום בינוני-גבוה.
- הוסיפו את הנקניקיות (כמה בבת אחת) וסגרו את המחבת עם מכסה. תנו להן להתבשל באדים 2-3 דקות. אם המים מתאדים לפני הזמן – פשוט הוסיפו עוד מעט.
- אחרי 2-3 דקות, הסירו את המכסה, תנו למים להתאדות לחלוטין, ואז גלגלו את הנקניקיות במחבת עד שהן משחימות מכל הצדדים.
2. גריל
מצוין למראה צרוב וטעם מעושן.
- הפעילו את הגריל, ודאגו שחלק ממנו יהיה חם מאוד וחלק אחר פחות.
- התחילו לבשל את הנקניקיות בצד הפחות חם (כדי שהחוץ לא יישרף מהר מדי), בשלו דקה מכל צד.
- לאחר מכן, העבירו את הנקניקיות לצד החם כדי לקבל את מידת החריכה הרצויה.
3. אפייה בתנור
שיטה אידאלית כשמכינים כמות גדולה לאורחים.
- חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- הניחו את הנקניקיות על תבנית מרופדת בנייר כסף (לטובת ניקוי קל בהמשך), ואפו במשך 15 דקות. הן יתחילו להשמיע קולות פצפוץ ולהשחים - השגיחו עד שתגיעו לתוצאה שאתם אוהבים.
4. מיקרוגל
האתר Leite’s Culinaria מציע טיפ פשוט אך יעיל למיקרוגל:
- עטפו את הנקניקייה במגבת נייר והכניסו למיקרוגל ל-30 שניות ב-80% עוצמה.
- המגבת שומרת על הלחות ויוצרת אפקט של אידוי - התוצאה היא נקניקייה עסיסית ורכה. פשוט, מהיר וטעים.
השיטה הלא מומלצת: הרתחה - פשוט אל תעשו את זה.
כמו שאומרים בחברת נקניקיות נתנ'ס המפורסמת: "אנחנו פשוט לא ממליצים. לא המלצנו גם בשנת 1916, כשנתנ'ס נוסדה, ואנחנו עדיין לא ממליצים כיום. כשמרתיחים נקניקייה של נתנ'ס, כל הטעם המיוחד נשטף למים. ובואו נהיה כנים - מי רוצה לאכול נקניקייה מדוללת?"
(אבל אם אתם ממש מתעקשים – הביאו את המים לרתיחה מלאה ובשלו את הנקניקיות 5-6 דקות).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו