שום מאכל לא מחליף טיפול רפואי – אבל תפריט נכון יכול בהחלט לשפר את ההרגשה.. צילום: GettyImges

לבריאות! האם אכילת דבש באמת עוזרת נגד אלרגיות?

בעונות המעבר, כשהאף דולף והעיניים מגרדות, רבים פונים למדף המתוקים - לא בשביל עוגייה, אלא בשביל כפית דבש • אבל האם תרופת הסבתא הזאת באמת יעילה או שדווקא להיפך?

האביב הישראלי מביא איתו הרבה יופי – וגם הרבה התעטשויות. יש מי שמאמין שהפתרון לעונת האלרגיות נמצא בצנצנת שעל המדף: דבש. ההמלצה שעוברת מפה לאוזן כבר שנים אומרת שאכילה יומית של דבש מקומי, כזה שמיוצר באזור שבו אנחנו גרים – יכולה לחזק את הגוף ולסייע להתמודד עם אלרגיות עונתיות. אבל מה באמת קורה שם?

דבש (אילוסטרציה)., צילום: צילום:יפעת ורצ'יק פרץ

כמו חיסון? תלוי את מי שואלים

התיאוריה אומרת שאם נאכל דבש מקומי, הגוף ייחשף למנות זעירות של הפולן שגורם לאלרגיה – וכך יפתח סבילות, בדומה לאימונותרפיה. נשמע מבטיח, אבל כשבודקים את המחקרים – הסיפור מסתבך.

מחקרים מסוימים מצאו שאכילה קבועה של דבש בכמות גדולה עשויה להוביל לשיפור חלקי בתסמינים – אך מדובר במינונים שאינם מתאימים לכל אחד (כ-70 גרם ביום). ובכל מקרה, מדובר היה בשילוב של דבש עם טיפול תרופתי ולא תחליף לו.

דבש לא מזיק – אבל לא מרפא

למרות ההבטחות, רוב המומחים מסכימים שעד כה אין הוכחה חד-משמעית לכך שאכילת דבש באמת משפיעה על אלרגיות עונתיות. חלק מהבעיה טמון בכך שהפולן שבדבש אינו זהה לאלרגנים שגורמים לתגובה האלרגית הנפוצה – כלומר, הגוף בכלל לא נחשף לאותם גורמים מטרידים דרך הדבש.

כמובן שאין מניעה לאכול דבש – הוא טבעי, מרגיע בגרון, ואפילו מכיל נוגדי חמצון. אבל חשוב לזכור: מדובר בתוסף, לא בתרופה. אם אתם סובלים מאלרגיות, כדאי להמשיך בטיפול הרפואי המומלץ. רוצים להוסיף כף דבש לתה? לכו על זה. אולי לא תפסיקו להתעטש – אבל לפחות תיהנו מהדרך.

דבש - חשוב לזכור: מדובר בתוסף, לא בתרופה., צילום: גטי אימג'ס

אז מה כן עוזר?

אם אתם מחפשים דרכים נוספות להקל על תסמיני האלרגיה, יש כמה מזונות שיכולים לתמוך בגוף באופן טבעי:

  • מזונות עשירים באומגה 3, כמו אגוזי מלך, זרעי צ'יה ודגי ים, עשויים להפחית דלקת בגוף.

  • בצל ושום מכילים קוורצטין – נוגד חמצון טבעי שיכול לפעול כאנטיהיסטמין חלש ולעזור בהפחתת גירויים.

  • יוגורט פרוביוטי ומזונות מותססים מחזקים את מערכת החיסון דרך תמיכה במעיים.

  • פירות הדר עשירים בוויטמין C, שמסייע לחיזוק הגוף ולהתמודדות עם אלרגנים.

  • תה ירוק בעל השפעה אנטי-דלקתית קלה, וגם מרגיע ונעים לגרון.

    תפריט נכון יכול בהחלט לשפר את ההרגשה של עונת המעבר., צילום: freepik

שום מאכל לא מחליף טיפול רפואי – אבל תפריט נכון יכול בהחלט לשפר את ההרגשה. לפעמים, זה כל מה שצריך כדי לעבור את העונה בשלום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...