תותים מיובשים. צילום: Getty Images

לא רק בט"ו בשבט: 6 הפירות היבשים הטובים ביותר לאכילה, לפי תזונאים

הם אולי לא נחשקים כמו פירות טריים, אבל הם זמינים תמיד ובריאים לא פחות, אז אילו מהם כדאי לכם לצרוך על בסיס יום יומי?

[object Object]

אין זה סוד שפירות הם מרכיב מפתח בתזונה בריאה. אך בניגוד לאמונה הרווחת, לא תמיד צריך לבחור בפירות טריים כדי ליהנות מיתרונותיהם. גם זנים מיובשים מספקים רכיבים תזונתיים חיוניים, מה שהופך אותם לתוספת ראויה לתפריט שלכם, ולא רק בט"ו בשבט. אך מה הם הפירות היבשים הטובים ביותר לאכילה? באתר של מרתה סטיוארט, התייעצו עם דיאטנים וגיבשו רשימה לגבי הבחירות המובילות שלהם, ומה השימושים האידאליים על מנת להנות מסגולתיו התזונתיות של כל פרי.

תותים מיובשים, עשירים בנוגדי חמצון וויטמין C, צילום: לירון אלמוג

תותים מיובשים

הם אולי לא הפרי המיובש הראשון שעולה לכם בראש, אבל תותים מיובשים עשירים בנוגדי חמצון וויטמין C, "שניהם חשובים למערכת החיסונית שלנו", מסבירה ניקול רואץ', דיאטנית במרכז הרפואי נורת'וול לנוקס היל.

איך לאכול?

  • "תותים מיובשים משמשים כתוספת נהדרת לסלט על בסיס חסה, סלט עוף, דגנים או מאפים", אומרת רואץ'.
  • הוסיפו תותים מיובשים קצוצים למנת הגרנולה הבאה שלכם.
  • הכניסו אותם לשייק לתוספת של טעם, צבע וערכים תזונתניים.
ומכים בתפקוד המעיים ובבריאות העצמות, צילום: Getty Images

שזיפים מיובשים

"שזיפים מיובשים הם מקור תזונתי עוצמתי", אומרת אוליביה מתיסן-הולומן, דיאטנית בקייזר פרמננטה ליד סיאטל, וושינגטון. הם מכילים יותר נוגדי חמצון מאשר אוכמניות, פטל ופטל שחור, מה שהופך אותם למצוינים להגנה על תאים בריאים. שזיפים מיובשים גם תומכים בתפקוד המעיים ובבריאות העצמות, הודות לסיבים וויטמין K שלהם, בהתאמה.

איך לאכול?

  • נשנשו שזיפים מיובשים כחטיף משביע ונוח לנסיעות.
  • במקום סוכר חום, השתמשו בשזיפים מיובשים להמתקת רוטב ברביקיו.
  • תיהנו מתבשיל טאג'ין כבש ודלעת עם שזיפים מיובשים.
עשירים בנוגדי חמצון וסיבים, צילום: מיכאל גלעדי-ג׳יני

תמרים

תמרים, שהם פירות עץ התמר, שווים הוספה לצלחת שלכם. ראשית, הם עשירים בנוגדי חמצון וסיבים, לדברי רואץ'. זה מועיל לבריאות הכללית, שכן נוגדי חמצון מגנים על תאים וסיבים תומכים בתפקוד המעיים. לתמרים יש גם תכונות אנטי-דלקתיות, מה שהופך אותם למועילים להפחתת הסיכון למחלות.

איך לאכול תמרים?

תמרים הם מרכיב פופולרי במתכונים נטולי סוכר מזוקק, ויש לזה סיבה טובה. מאוד מתוקים באופן טבעי, מה שהופך אותם לתחליף סוכר נפלא במתכונים, אומרת מתיסן-הולומן.

  • צפו תמרים בשוקולד לממתק מתוק, אומרת רואץ'.
  • תיהנו מתמרים במנת עוף צלוי עם הדרים וזיתים.
  • לחטיף מהיר אך אלגנטי, הגישו תמרים וגבינה כחולה עם טפטוף של דבש.
  • השתמשו בהם במקום סוכר או מיץ מרוכז בשייקים, מציעה רואץ'.
  • ספקו את התשוקה למתוק עם חטיפי תמרים, שוקולד מריר ואגוזים.
צימוקים, צילום: Getty Images

צימוקים

צימוקים, או ענבים מיובשים, הם עוד אחד מהפירות היבשים הטובים ביותר לאכילה. למרות גודלם הקטן, "צימוקים מציעים פרופיל תזונתי מפתיע בחוסנו", משתפת מתיסן-הולומן. הם עשירים בסיבים, שמועילים לתפקוד העיכול, בריאות הלב וסיכון לסוכרת. צימוקים מכילים גם נוגדי חמצון ומינרלים חיוניים, כולל ברזל ומגנזיום.

איך לאכול?

  • השתמשו בצימוקים במאפים קלאסיים, מעוגיות שיבולת שועל וצימוקים ועד מאפינס סובין עם צימוקים.
  • הוסיפו צימוקים לסלט לנגיעה מתוקה, לפי מתיסן-הולומן.
  • אם אתם לא מצליחים יכולים לבחור בין צימוקים זהובים או כהים, תיהנו משניהם בטארט צימוקים.
משמשים מיובשים, צילום: Getty Images

משמשים מיובשים

"משמשים הם עוד כוכב-על בעולם הפירות היבשים", מציינת מתיסן-הולומן. הם עשירים בסיבים ידידותיים למעיים ונוגדי חמצון נלחמי מחלות, כולל בטא-קרוטן, היא מוסיפה. בנוסף, בטא-קרוטן הופך לוויטמין A בגוף, שם הוא תומך בראייה בריאה ובתפקוד מערכת החיסון.

איך לאכול?

  • שלבו משמשים מיובשים עם אגוזים, זרעים ושבבי שוקולד לתערובת מהירה.
  • הוסיפו קוביות משמשים מיובשים לבלילת לחם בננות.
    • הוסיפו משמשים מיובשים לסלט ארוגולה או קייל, שם הם יאזנו את המרירות של הירקות העליים.
מנגו מיובש, צילום: Getty Images

מנגו מיובש

אם אתם מחפשים ליהנות מהטעם המתוק של מנגו שלא בעונה, שקלו לנסות מנגו מיובש, אומרת רואץ'. הוא עשיר במיוחד בוויטמין C, שחשוב לתפקוד החיסוני, היא מוסיפה. בנוסף, מנגו מיובש הוא מקור לסיבים, מספק תמיכה לעיכול ולבריאות המעיים.

איך לאכול?

  • אפשר לקצוץ ולערבב בסלט מנגו מיובש למנה מתוקה וקיצית, אומרת רואץ'.
  • שדרגו את הסלסה הבאה שלכם עם מנגו מיובש קצוץ.
  • מתיקותו הטבעית הופכת אותו למרכיב שייק נפלא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו