מזונות-על (או סופר פוד) הם מקור מצוין לרכיבים תזונתיים יומיים, אך ההחלטה אילו מהם לכלול בתפריט שלכם יכולה להיות מאתגרת. כדי לעזור לצמצם את האתגר, הורכבה רשימה זו, של מזונות-על שאמורים לבלוט יותר בתזונה שלנו ב-2025.
תובנות אלה מגיעות מסקר "מגמות בתזונה" השנתי של Today's Dietitian ו-Pollock Communications, שסקר השנה 874 דיאטנים מוסמכים. הממצאים מרמזים כי ב-2025, צרכנים ייטו לעבר מזונות ידידותיים למעיים, אכילה מבוססת צמחים, ובחירות מזון חסכוניות.
למרות שהמונח "מזון-על" אינו קטגוריית מזון מוכרת, תזונאים משתמשים בו כדי לתאר מזונות טבעיים עשירים ברכיבים תזונתיים. מזונות-על מציעים יתרונות תזונתיים מגוונים, כולל ויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון. הם בדרך כלל קשורים לשיפור בריאות המעיים, תמיכה בבריאות הלב, חיזוק מערכת החיסון, הפחתת דלקות, מניעת מחלות, והורדת רמות כולסטרול. הם יכולים להיות תוספת נהדרת לתזונה מאוזנת כוללת.
מזונות-העל המובילים ל-2025
לפי הדיאטנים שהשתתפו בסקר "מגמות בתזונה", אלה הם מזונות-העל שנאכל יותר מהם השנה:
- מזונות מותססים כגון יוגורט, קימצ'י, קומבוצ'ה, וירקות כבושים.
- פירות יער, כגון חמוציות, אוכמניות, ופטל.
- ציר עצמות.
- זרעים כגון צ'יה וקנבוס.
- אבוקדו.
- ירקות עליים, כגון קייל ותרד.
- אגוזים, כגון שקדים ואגוזי מלך.
- דגנים עתיקים.
- תה ירוק.
- קטניות כגון אפונה יבשה, שעועית, עדשים, וחומוס.
שלושה מזונות-על הכלולים ברשימה זו הם חדשים לסקר השנתי: פירות יער, ציר עצמות, וירקות עליים (כגון קייל ותרד). לפי הסקר, תוספות אלה משקפות את העניין של הצרכנים במזונות עשירים ברכיבים תזונתיים ופונקציונליים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו