אטרקציות, מחירים ללא מע"מ, טיילת רותחת ובעלי חיים ימיים - תשאלו כל ישראלי מה עושים באילת, וכנראה שאלה בדיוק התשובות שתקבלו. אני רוצה להציע למי שיגיע לעיר התיירות של ישראל בחגים, או סתם יעבור בה בדרך לסיני, ביקור בכמה מקומות טעימים - רחוקים ממפת האטרקציות, אבל מקרבים ללב האמיתי של אילת.
√ √ √
באביב האחרון נפתחה מסעדת "מאמו" של השף אוהד לוי. "מאמו" התמקמה לה גבוה מעל העיר, ברחוב קטן באחת השכונות המתפתחות. לאחר שעשה כברת דרך מפוארת במסעדות ידועות שם כ"כתית", הגיע לוי לאילת והביא לעיר הדרומית את בשורת הבילוי הקולינרי האגבי והשמח. ללא מפות וגינוני טקס, יוצר אוהד אווירת קסם שמחה וצוהלת שבה פסיפס של אוכל מגוון ומשגע בטעמו נותן את הטון. תוכלו למצוא שם זה לצד זה קוסה מחשי, סטייק מינוט עמוק טעם וסלט תירס קיצי, כיסני בצק עדינים ממולאים בדג מתובל למשעי ועוד. "מאמו", אגמונים 10.
√ √ √
"שיפודי אילת" היתה מסעדת דגל אילתית מוכרת ומבוססת. לפני חודשים ספורים פתח נתנאל מלכה, בן למשפחת השיפודיה המיתולוגית, את "סטריט פוד", שכמשתמע משמו מדובר במזנון אוכל עממי ומצוין. אל דאגה, המתכון של הקבב האייקוני של המשפחה עבר גם למעוז החדש, וגם שם הוא טעים בצורה יוצאת דופן. ישראלי אמיתי, ללא מניירות. "סטריט פוד", בני ישראל 6.
גם "חומוסוף" הוא מוסד אהוב במיוחד בעיר הדרומית, עסק משפחתי קטן ומתוק המגיש מנות חומוס ונגזרותיו. מיטל טובת הלב והחיוך תשמח להמליץ ולפנק כמו הייתם אורחים בביתה. "חומוסוף", המלאכה 5.
√ √ √
מביני עניין ביין לא יופתעו מההמלצה הבאה. "יא־אין" הוא בית של יינות משובחים, מעדנים טובים ותוכן קולינרי משתנה. ההאנגר רחב הידיים מעוצב בצורה חובקת ומעניק חוויה מלאה לכל מי שפוסע פנימה ומבקש לעצמו כל טוב של הרפתקה.
על הקירות, בין מדפי היינות, הצנצנות, הקופסאות ובקבוקי הרטבים, תלויות יצירות אמנות מקומית. זו חנות היין המקצועית באילת ללא ספק, ואחת הטובות בארץ. "Ya-Inn", הבורסקאי 17.
√ √ √
אורטל בן סימון למדה קונדיטוריה אצל אסטלה, ובהתחלה מכרה את יצירותיה מהבית בימי הקורונה. הביקוש למתוק האלגנטי והמוקפד שלה הפך קבוע והנה היא בעלת חלל קטן באילת. ב"פטיסרי בלנקו" היא מציגה קו נקי, מאופק ומעורר חושים. "פטיסרי בלנקו", הבנאי 1.
ואם כבר מאפים, יובל ברויטמן, האופה והחוקר הבלתי נדלה, פתח סניף נוסף - אך הפעם ללא גלוטן. תמצאו שם מגוון לחמים עשויים קמחים מעניינים כטף, כוסמת ואורז, עוגות בחושות נהדרות כפרג וגזר וגם בראוניז ועוד. "ברויטמן קמחים אחרים", שד' התמרים 477/5.
√ √ √
לקינוח, קבלו קינוח: הגלידרייה הוותיקה "פיני לק" עדיין בועטת ונותנת מענה טעים וטרי לרשתות הגלידה, שהגיעו גם הן לאילת. הוופלים המתוקים תוצרת בית מעוצבים לכדי פרח ובו כדורי גלידה בטעמים מיוחדים כמו משמש ומקופלת לבנה, דובדבנים של פעם, לוטוס של עכשיו, קוקוס טרופי ועוד. על המתכון המשפחתי אמון פיני, דור שני למייסדי המקום, אשר פתחו את הדלפק הקטן והקסום כבר ב־1958. "פיני לק", אילות 102.
√ √ √
אחרי שאכלתם ושבעתם, אתם חייבים לבדוק את מצפור הים האדום - נקודת תצפית שלא כולם מגיעים אליה בגלל מיקומה בלב שכונת השחמון, אך היא חלק בלתי נפרד מהחוויה האילתית האמיתית. הגישה אל המצפור קלה ונוחה, ובמעלה מסלול מדרגות נוח וקל לטיפוס מתגלה נוף פנורמי יפהפה על ירדן, מצרים וסעודיה. שתי נקודות התצפית מוצלות, ובשתיהן מפה מפורטת והסברים בכתב ובשמע על אודות הנשקף סביב.