קרמבו רושה קרמל // צילום: בר שניר

טעמנו קרמבו מושחת במיוחד

תשכחו מהקרמבו המסורתי, הפעם בחרנו לטעום כאלה שעברו שדרוג משמעותי על ידי קונדיטורים. האם הם היו כפי שציפינו?

הישראלים נחשבים למכורים לממתק הקרמבו. עד כמה הם מכורים? לפי נתוני גלידות שטראוס, 85% מהישראליים אוכלים קרמבו במהלך עונת הקרמבו, שמתחילה בספטמבר ונגמרת בינואר. צרכני הקרמבו  ציינו כי הם אוכלים בממוצע כ-14 קרמבואים בעונה.

צילום: city studios

ישראלים רבים חושבים שמדובר בהמצאה ישראלית, אך הוא בכלל הומצא בדנמרק לפני כ-200 שנה, והחל את דרכו כממתק בשנות הצנע. לפי נתוני גלידת שטראוס כ-70% מתחילים לאכול את הקרמבו מהקרם, 20% מתחילים דווקא מהביסקוויט והיתר מצאו דרך יצירתית לאכול את הקרם והביסקוויט יחד. במפעל הקרמבו של גלידת שטראוס בעכו מיוצרים בשיא העונה 450 יחידות קרמבו בכל דקה.

המכורים לקרמבו התעשייתי ישמחו לגלות כי היום מוצעים מגוון קינוחי קרמבו טריים בטעמים מפתיעים. כך למשל בקניון עזריאלי בתל אביב ניתן למצוא את דוכן הקרמבו של שי גולן, זוכה העונה הראשונה של בייק אוף ישראל.

הדוכן של שי גולן מציע טעמים מפתים שנראים כמו יצירות אומנות. ניתן למצוא את: רושה קרמל, קרמבו קרמל קלאסי על טארטלט פריך ממולא בגנאש שוקולד וכדור של פררו רושה במרכז. זנזיבר, מיקס של פירות טרופיים הכולל בננה, פסיפלורה ואננס על ביסקוויט מצופה בשוקולד תפוז ושוקו בננה, קרמבו בננה קלאסי על טארטלט פריך ממולא בגנאש שוקולד ושברי פקאן סיני.

גרסה משודרגת בהחלט לקרמבו // צילום: בר שניר

אנחנו טעמנו את טעם הרושה קרמל שמחירו 25 שקלים למשקל של 60 גרם. טעם זה משתתף במבצע 3+1 . טווח מחירי הקרמבו נעים בין 4- 120 שקלים כאשר מדובר בגודל של עוגה משפחתית.

קונדיטוריית הבק דור של מסעדת ניטן תאי ברחוב הארבעה 21 בתל אביב מציעה את קרמבו רושה זוגי עם תחתית בצק פריך קקאו וקראנץ' פייטה, עם קרם שוקולד לבן וליבת קרמל אגוזי לוז במחיר של 36 שקלים.  

בסניפי ג׳לטריה ניתן למצוא קרמבו עשוי עבודת יד מחומרים טבעיים בלבד. מדובר מבצק פריך עשיר במרנג איטלקי מצופה בשוקולד 70%. המחיר 12 שקלים ליחידה. ניתן להשיג בג'לטריה, גרינברג 25, ת"א ושדרות אבא אבן 9 בהרצליה.  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...