המסעדה החדשה של השף שחר לוי | צילום: שני בריל

שני המקומות שחיכינו להם סוף סוף נפתחו

מתחם הפוד-טראקס המדובר בכניסה לעזריאלי נפתח למבקרים, גם בערב, ובמקום אחר בעיר נפתח גם הדינר קלאב החדש של השף שחר לוי • חוץ מהם, יש לנו גם סביח חדש וניסיון להפוך את אזור השרון לאמפריית אוכל איטלקי

ארבע משאיות, ארבעה מטבחים
DNA הוא מתחם תל-אביבי חדש עם ארבע פוד טרקס, שעל כל אחת מפקח שף שמציע מטבח מפינה אחרת של העולם. רק שבמקום להחנות את משאיות המזון לצד הכביש ותחת כיפת השמיים, תמצאו אותן מסודרות יפה במרכז עזריאלי, בליוויו הקולינרי של שף יוסי שיטרית. תוסיפו לזה שני ברים ענקיים, כ-300 מקומות ישיבה והרבה שיק אורבני, ותקבלו את יעד הפודיז החדש של גוש דן.

רן דור חי, גבריאל ישראל, תומר תומס, יוסי שטרית ויונתן שרביט - DNA, צילום: אנטולי מיכאלו

אז מה אוכלים? מה לא:
* JAI של שף תומאס זהר מספקת אוכל רחוב תאילנדי ומשלבת מנות גריל, מנות מטוגנות, קארי, מוקפצים, סלטים ומרקים. כמה דוגמאות: לאאב גאי טוד (כדורי פרגית מטוגנים, חסה, אטריות אורז, עשבים ורוטב נאם ג'ים ג'או - 56 שקלים); ויאם סום או (סלט פומלה עם פילה דג בטמפורה - 58 שקלים).
* La Foux Foux של שף צרי אגמי מנחיתה בעזריאלי את המטבח הצרפתי, או ליתר דיוק את הקרואסון, ומבססת עליו שלל מנות מושחתות כמו קרובאן (הכלאה בין קרואסון ובאן) מסקרפונה כמהין (סלקים צלויים, ירוקים ופיסטוקים - 40 שקלים); קרובאן דלעת צלויה (מרינדת גוצ'וג'אנג, ריקוטה ופסטו - 40 שקלים); ופסטייה (תערובת פירות יבשים ואגוזים עם פרגיות ובצל מקורמל - 44 שקלים).
* MEZZO Fantastico של שף יהונתן שרביט מביאה למתחם מטבח דרום איטלקי. צפו לפיצה פריטה ריקוטה ספינצ'י (תרד חלוט, ריקוטה לימונית, בזיליקום ופרמזן - 56 שקלים); פילה דג ים (בחמאת עגבניות, יין ובזיליקום לצד קנלוני תרד ריקוטה - 128 שקלים); ולזניה ביאנקה די זוקה (דלעת מקורמלת עטופה בבשמל, גבינות ומרווה - 65 שקלים).
* Chicano של שף גבריאל ישראל מרימה מטבח מקסיקני שיסובב לכם את הסומבררו עם טאקוס מקמח תירס/חיטה במילוי פרגית, צלעות בשר, פטריות או צ'וריסו - 58 שקלים; ומנות ראשונות דוגמת נאצ'וס וגוואקמולי, וקסדיה ממולאת גבינות (32 שקלים).

הפוד טראק של השף תומר תומאס, DNA, צילום: אנטולי מיכאלו

המאסטר מארח
שחר לוי, פיינליסט "מאסטר שף", משיק בשיתוף קבוצת אלבי את Fed and Bev - דינר קלאב חדש בנחלת בנימין, תל אביב. המקום מעוצב כסלון אירוח ושוכן בכניסה למבנה באוהאוס המיועד לשימור. הוא פועל משבע בערב עד השעות הקטנות של הלילה, ולצד התפריט הייחודי והקוקטיילים המקוריים (אפשר להזמין חצי קוקטייל או קוקטייל בקנקן), גם מארח כמעט מדי ערב הופעה של די.ג'יי. בשישי ובשבת יש גם בראנץ' שמוגש בין 11:00 ל-17:00.

מהתפריט על קצה המזלג: "אננס ומלך סיאם" (לוקוס בציפוי טמפורת בירה, רוטב קארי אדום, אננס חרוך וכרובית צלויה - 68 שקלים); "פאק אין דאק" (שיפוד אווז, גראטן בטטות, טורטיות חיטה וסלטון - 68 שקלים); "רולטה ספרדית" (פלפלונים ופלפלים במילוי גבינות - 42 שקלים); ובייגלה ירושלמי (עם סלסת עגבניות וחמאת זעתר - 24 שקלים).
Fed and Bev, נחלת בנימין 25, ת"א

המסעדה החדשה של השף שחר לוי, צילום: שני בריל

מזרח תיכון חדש
יש כזה דבר סביח גורמה? במסעדת מידל איסט החדשה שבתל אביב סבורים שכן. המקום שואף להעניק לשתי מנות שמאפיינות את המזרח התיכון - סביח ופלאפל - טיפול מסור וכבוד כאילו הן מוגשות במסעדת מישלן, וכל אחת מגיעה בשלוש גרסאות: בפיתה, בלאפה ובסלט. ויש גם צ'יפס טמפורה ומשלוחים לערי הסביבה. 36-25 שקלים. כשר.
מידל איסט, יגאל אלון 94, ת"א

מידל איסט סביח, צילום: דוד ששון

תרנגול כפרות
למקרה שיש לכם דודא לעוף - אבל רק לעוף, על שלל צורותיו, ייתכן מאוד שהולי צ'יקן החדשה בתל אביב תגרום לבטן שלכם לקרקר - מעונג. תומר סוויסה ובן שרהבני (הבעלים של שווארמה סטריט ומסעדת דוניס) הקימו מקדש של ממש לעוף, עם מנות בדליים (או "באקטס" בז'רגון קנטקאי) כמו כנפיים (שמונה יחידות, 39 שקלים), פופקורן צ'יקן (39 שקלים), שוק על עצם (חמש יחידות, 55 שקלים), כריך קריספי צ'יקן (54 שקלים), עראיס פרגית (46 שקלים); שניצל או חזה עוף (48 שקלים), מנות רוטיסרי וכו'.
הולי צ'יקן, אבן גבירול 20 פינת קפלן 1, ת"א

הולי צ'יקן ווינגס, צילום: גיל אבירם

חדרה פינת הוליווד
אומרים שאדם זוכה לתהילת עולם אמיתית רק אחרי שקוראים להמבורגר על שמו. גם אם לא, זה לפחות הקונספט שעומד מאחורי בורגר לג'נדס, מסעדת ההמבורגרים החדשה והכשרה שבחדרה, שמכנה את הכתיתות הייחודיות שלה על שם כוכבי וספורטאי עבר. קובי בראיינט, למשל, זכה להמבורגר "בלאק ממבה" - קציצה בלחמנייה שחורה עם גבינת צ'דר טבעונית, דפי אנטרקוט ורוטב וויסקי בורבון (69 שקלים). ה"נוטוריוס", לעומת זאת, מפגיש את הבשר עם פטריית פורטובלו צלויה, שברי אגוזים קלויים ואותה גבינת צ'דר טבעונית (59 שקלים). אין ספק שביגי היה גאה, ואילו אלביס יכול להביט מלמעלה בנחת בזכות המבורגר "מלך הרוקנרול" - קציצה, לחמנייה שחורה, צ'דר טבעונית, אננס צלוי ופלפל חלפיניו (64 שקלים). אפשר חתימה?
בורגר לג'נדס, הגיבורים 63, חדרה

בורגר לג'נדס חדרה, צ'יזבורגר כשר, צילום: גיל אבירם

עושים (ק)פוזה
לאט (מאוד) אבל בטוח, יותר ויותר פיצריות גורמה נפתחות בכפר סבא והסביבה, כאילו המטבח האיטלקי הפאסט קז'ואל חווה רנסנס באזור השרון. האחרונה שבהן, לה קפוזה של שף רז דניאלי, היא טרטוריה ופיצה-בר עם נגיעות של מטבח ישראלי וקריצה ים-תיכונית. תמצאו בה פיצת "קרם דה לה קרם" (רוטב שמנת, מוצרלה, שום קונפי, פרמזן ובזיליקום - 59 שקלים); פיצת "מסיבת טבע" (רוטב עגבניות, שלל פטריות, מוצרלה, אורוגלה ושמן כמהין - 69 שקלים); וקפוזינו (כיסן פוקצ'ה משולש ממולא ברוטב פיצה עם תוספות לבחירה (41 שקלים). כמו סמבוסק, אבל לא בדיוק. גם פסטות וקינוחים לא חסר, למען הסר ספק.
לה קפוזה, התעש 14, כפר סבא

ניוקי פסטו, לה קפוזה, צילום: גיל אבירם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...