הבראנץ' של המשייה | צילום: אסף קרלה

בוקר מושלם: חדשות טובות לחובבי הבראנצ'ים

אחת מארוחות הבוקר הכי טובות ומיוחדות בעיר, שפעלה עד לאחרונה בסופי שבוע בלבד - הופכת לזמינה בכל ימות השבוע • וגם: מוצרי "רידיפיין מיט" מגיעים לקצביות, גלידה בטעם גבעתיים (?) וחדשות אוכל טעימות נוספות

מעכשיו ניתן למצוא את מוצרי הבשר החדש של רידיפיין מיט גם בקצביות המובילות ברחבי הארץ, ארוזים היטב ומיועדים להכנה ביתית. תוכלו למצוא אותם לעת עתה בקצבייה בשינקין של ישראל אהרוני, ב-Opriel Butcher Shop בשוק הכרמל, בקצבייה של עופר במברשת ציון וב-A-Meat בקדימה.

לכבוד ההשקה יתקיים ב-5 וב-6 באפריל אירוע פופ אפ בשוק הכרמל (השומר 1, תל אביב), שבמסגרתו יוגשו מנות אוכל רחוב מבוססות בשר חדש (פיתה צ'יזבורגר, קורן דוג וקבב ים-תיכוני). תבואו, יהיה שמח.

החל מ-17.4 יוגש הבראנץ' של מסעדת משייה (מנדלי מוכר הספרים 5, ת"א) גם באמצע השבוע, בימי ראשון עד חמישי בין 8:00 ל-12:00. תמורת 146 שקלים תקבלו מנה עיקרית לבחירה (בנדיקט גבינות ומנגולד, בורקס קימצ'י, פרנץ' טוסט ועוד), כוס מיץ, שתייה חמה, ולא פחות חשוב - גישה חופשית לבופה עם מגוון לחמים, מאפים, סלטים, גבינות, דגים מעושנים ומטבלים.

הבראנץ' של משייה, צילום: אסף קרלה

מסעדת הגורמה "אריא" של השפים גיא גמזו ומושיקו אברהם נפתחת לראשונה בשבת בצהריים עם תפריט טעימות מיוחד שכולל לא מעט מזטים ופתיחים מסקרנים לצד עיקרית אחת לבחירה לאדם. הארוחה, שתוגש בשבת בין השעות 12:00 ל-16:00 מיועדת לשני סועדים או יותר ומחירה 210 שקלים לאדם.

בקטגורית הפתיחים נוכל למצוא בייבי קישואים בלאדי צלויים על פחמים מוגשים על לאבנה עיזים; נוני טוקי של טארטלט זרעי קימל וכמון ממולא בבשר קצוץ מתובל בבצלים ונענע, שישברק גבינות מלוחות עם קציפת יוגורט, סלט פטוש, פרוסות דג ים ועוד. בגזרת העיקריות: פילה מוסר ים מיושן עם ארטישוק צלוי, מנת קבב שפונדרה וחציל בלאדי ועוד.

אריא, צילום: גל זהבי

גבעתיים חוגגת 100 שנים לעיר, והסניף המקומי של גלידה גולדה משיק טעם חדש במהדורה מוגבלת, בטעם הסביח של עובד. סתם. "טעם המאה" נרקח מביסקוויטים, משוקולד ומנשיקות מרנג עם רוטב בייגלה מלוח - הטעמים האהובים על תושבי העיר - ותוכלו למצוא אותו רק בסניף שברחוב בורוכוב 54. במהלך חג הפסח יוצע הטעם במהדורה נטולת חמץ.

המחווה של גולדה לגבעתיים, צילום: הגר עמיבר ואביב טישלר

אוכל + תרבות + ירושלים = בילוי מושלם לסוף השבוע. בין 5 ל-9 באפריל יתקיים בהיכל הפיס ארנה שבירושלים פסטיבל Show and Eat, שבו ישתתפו מיטב המסעדות המקומיות (השפכטל של רחל/רחל בשדרה, מימוניס, קאבום וקראנצ'יפס) ואמנים כמו עדן בן זקן, עידן עמדי, זהבה בן, נתן גושן וישי ריבו.

מתחם מיוחד שיוקם בהיכל יציע למבלים מנות מובחרות כמו בורקס מים סטייק מינוט של רחל, שווארמה כרובית של מימוניס, מגוון קרמבו מיוחדים מבית קאבום והצ'יפס המסולסל של קראנצ'יפס, לצד דוכנים של רשתות עד העצם, באיירן מרקט ואבולעפיה. רק לנגב את הידיים לפני מחיאות הכפיים, כן?
מחירי כרטיסים להופעות: 199-149 שקלים לקהל הרחב / 159-99 שקלים למחזיקי כרטיס "ירושלמי". כניסה למתחם האוכל מהשעה 19:00, תחילת המופעים ב-21:00.

שף אוהד לוי מגיע היישר מהערבה לשני ערבי ספיישל שיתקיימו בביסטרו קייזר ב-6 וב-7 באפריל. במסגרתם יגיש מנות מיוחדות, שחלקן הוצג בתוכנית "המסעדה הבאה" של רשת 13.
בין המנות: פתיחת שולחן מדברית "כמו בערבה" (פוקצ'ה ומטבלים - 56 שקלים); קישואים ממולאים (ריזוטו, שמיר ולאבנה מעושנת - 62 שקלים); מרק ראש לוקוס (עם כיסנים רכים, עגבניות שרופות ומנגולד - 98 שקלים); עוגת לשון הפר (מח עצם וציר בקר מצומצם - 88 שקלים); וסשימי דג ים (ירקות מאש, צ'ילי מותסס וקרם פרש - 64 שקלים).

שף אוהד לוי, צילום: אפיק גבאי

עוד שלושה קינוחים מצטרפים לתפריט המתוקים של מוזס: סמיפרדו תאי (קרם ברולה חצי קפוא, גלידת קוקוס, קרמל מלוח, צ'יפס קוקוס וטוויל שקדים); מעדן שוקולד (מוס שוקולד, תחתית פייטה פריכה, קראמבל קקאו, גלידת וניל וטוויל קקאו); ופבלובה מפורקת (קרם מסקרפונה, שטרויזל, מרנג פטל, גלידת תות ואמרנה). 47 שקלים.

מעדן שוקולד של מוזס, צילום: גיל אבירם

כרמלה, שירות המשלוחים של שוק הכרמל, משיק קצביית אונליין עם שלל נתחי בשר בקר, עוף וטלה נקיים וחתוכים ממשקים ישראליים. פילה, אסאדו, אונטריב, סינטה, אוסובוקו וגם המבורגרים ומבחר נקניקיות - רק תבחרו ויאללה למנגל. https://www.carmella.co.il

מסעדת ארמון סהרה (כפר נין, כביש 65 לעפולה, בדרך לכפר תבור) מגישה במהלך אפריל מגוון קינוחים מסורתיים בניצוחו של שף נשאת עבאס. פנו מקום למפרוקה (קסטה מסולת ומפיסטוק טחון ממולאת גבינת קאימק ודבש - 35 שקלים); לשיפוד כנאפה במילוי גבינה (35 שקלים); ולעוואמה על מצע קאימק וסירופ שומר בר (30 שקלים).

רשת לנדוור התחילה להציע מגשי אירוח מושקעים של כריכים, מאפים, קינוחים, גבינות ומעדנים נוספים עם טוויסט ים-תיכוני, שמגיעים בקופסאות מעוצבות והמתאימים לאירועי חברה, למסיבות ולמפגשים. 246-133 שקלים, הכי חשוב להגיע רעבים.

מגשי לנדור, צילום: אפיק גבאי

עדכון בסטייל: מותג הוודקה הצרפתי Grey Goose מעניק חסות ל-Kornit Fashion Week, שבוע האופנה של תל אביב שיתקיים עד 6 באפריל. המיקסולוגים של קבוצת אימפריאל היו אחראיים להגשת הקוקטיילים בערבי הגאלה וההתרמה של שבוע האופנה, ופינקו את המוזמנים ביצירות כמו Paris Chic (גריי גוס, ליקר בנדיקטין, סומק והדרים), ו-Couture Rush (גריי גוס, מרטיני ביטר, הל, אננס והדרים).

גריי גוס, צילום: יחצ

אסף בן דב, עד לאחרונה מנכ"ל מכבי חיפה ולשעבר מנכ"ל המשביר לצרכן, מונה למנכ"ל יקב רמת הגולן. בן דב מחליף את יאיר שפירא, שכיהן בתפקיד בחמש השנים האחרונות והוביל את היקב לזכיות בתחרויות חשובות בארץ ובחו"ל. בהצלחה ולחיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...