יהיה זה מעט "בומרי" מצידנו להעלות את הנושא, אבל עולם המתכונים כבר מזמן מתמקד אך ורק ברשתות החברתיות. המתכונים הפכו לקצרים יותר, ולעיתים הם אפילו לא כתובים, אלא רק מצולמים וערוכים כך שיתאימו לווידאו קצר.
אף שעל הנייר זה נראה פחות נוח, אוכלוסיית המבשלות והמבשלים החובבים רק הולכת וגדלה. למרות התפתחות סצנת מתכוני האינסטגרם והטיקטוק, עולם המילה הכתובה והמודפסת לא קפא על שמריו, וכמו בכל שנה יצאו לאור ספרי בישול מסקרנים במיוחד, כאלה שאפשר לשמור על המדף, עם הצילומים המושקעים והריח המושלם של מוצר שהרגע יצא מבית הדפוס.
פסח ממש בפתח, ואתם בדיוק מתחילים לחשוב על מתנה נהדרת לחג. הנה חמש המלצות שיפתרו לכם ולכן את הבעיה.
"מבשלים ואופים" - רון יוחננוב
זה אולי יישמע מוזר לחלקכם, אבל הספר "מבשלים ואופים" הוא הספר הראשון של רון יוחננוב, מתכונאי, מנחה סדנאות ואחד הבלוגרים הכי משפיעים ומוכרים בעולם האוכל. המתכונים שלו ידועים בנגישות, ביעילות ובפשטות שלהם, עם חומרים שאפשר להשיג בכל סופר, לרוב במחירים עממיים והוגנים. חלק מהמתכונים בספר מבוססים על הבלוג המצליח שלו והתפרסמו גם ברשתות החברתיות, אך יש גם לא מעט מתכונים חדשים ובלעדיים לספר.
המתכונים מבוצעים בטכניקות פשוטות, ולכן לא מיועדים רק לבשלנים מתקדמים, אלא גם לחובבים ולמתחילים במטבח. בספר נמצא את הלהיטים המוכרים של יוחננוב שהפכו לוויראליים, דוגמת שווארמה "של הלייף", ניוקי עם דג בפסטו, בורקס דפי אורז ועוד, לצד טיפים, עצות וטריקים מועילים, שיהפכו את החוויה שלכם ושלכן במטבח לקלה ונעימה יותר.
הוצאה עצמית, מחיר: 139 שקלים
"ימים מתוקים" - נטלי לוין (עוגיו.נט)
נטלי לוין ובלוג האפייה שלה "עוגיו.נט" הם הצלחה כבירה כבר זמן רב. יעידו על כך הגולשים הרבים באתר, מאות אלפי העוקבים באינסטגרם וגם ספר המתכונים הקודם שלה, "הכי טעים בבית", שמכר עותקים רבים.
בספר הנוכחי עוסקת לוין באחד האתגרים הגדולים ביותר בעולם המטבח הישראלי - קינוחי פרווה, ומתמודדת איתו בהצלחה מרובה. הספר כולל עשרות מתכונים לקינוחי פרווה בשלל סוגים, 30 מתוכם טבעוניים לחלוטין.
הספר מיועד לכל חובבי הקינוחים, מן הסתם, אך שומרי הכשרות או אנשים שמנסים להפחית את צריכת החלב ייהנו ממנו במיוחד. הספר כולל מתכונים לעוגות ולעוגיות מוכרות בגרסאות פרווה, קינוחים מרשימים עם מרכיבים מפתיעים, ואפילו מדריך המרות להפיכת מתכונים חלביים לנטולי מוצרי חלב.
הוצאת "תכלת", מחיר: 136 שקלים
"לאכול טוב יותר", זהר לוסטיגר־בשן
אשת הקולינריה והשפית זהר לוסטיגר־בשן חוגגת את ספרה השלישי והמיוחד, הכולל 120 מתכונים קלים ולא מורכבים של אוכל שהוא פשוט בריא. לוסטיגר־בשן הצליחה לקחת מאכלים שהרבה פעמים נוח להגדיר אותם כ"מבאסים", ולהפוך אותם לצבעוניים ומפתים חזותית, עם שלל שיטות יעילות ויצירתיות להפוך את חוויית הבישול לקלה וכיפית יותר.
כל המתכונים בספר צמחוניים, רובם אפילו טבעוניים, ובעשרת פרקיו נמצא שלל רעיונות לארוחת בוקר, מתכונים בריאים לארוחות משפחתיות, עם וללא גלוטן, טיפים רבים ועוד הפתעות שיהפכו את השהות שלכם במטבח לטובה ונוחה יותר.
הוצאה עצמית, מחיר: 148 שקלים
"על החיים ועל האוכל" - עדי שילון
הספר החדש של עדי שילון מסקרן במיוחד ושונה משאר הספרים שבכתבה זו, מהסיבה הפשוטה שהמתכונים בו הם פשוט לא שלה. שילון, שמתגוררת בשנים האחרונות בברלין עם בעלה, השחקן יוסף סוויד, תמיד היתה חלק מעולם האוכל, אך מעולם לא כמתכונאית או שפית קלאסית. ואז היא נכנסה למטבח - והקסם קרה.
כל הצילומים בספר הם של סוויד, ולצד המתכונים של אנשים שאותם הגדירה שילון "המורים שלה" - דוגמת ליאור משיח, סבינה ולדמן, שי גולן ולוטן בר תמא - תמצאו גם סיפורים וזיכרונות שלה, וזה מעניין לא פחות מהמתכונים עצמם, כי כמו שכתבה שילון בעצמה: "אוכל כחוויה, כמעטפת לקפסולת זיכרון".
הוצאת כנרת זמורה, מחיר: 138 שקלים
"בייקרי 365 וחברים" - דרור כהן
דרור כהן - מהנדס תוכנה ביום, קונדיטור בלילה, ובין היתר גם פיינליסט "הקינוח המושלם" והאיש שמאחורי אתר האפייה "בייקרי 365" - מציג את ספר הבישול החגיגי שנוצר בהשראתו. הספר כולל את כל מה שאתם צריכים ורוצים לדעת על עולם האפייה: עוגות בחושות, עוגיות, טארטים, שמרים, פחזניות, ממתקים ושוקולד בשפע, כמובן.
בספר בן 14 הפרקים, מארח כהן רבים מבכירי עולם הקולינריה והקונדיטוריה דוגמת ישראל אהרוני, מיקי שמו, אסטלה, קרן קדוש, ערן שוורצברד ואיקה כהן. על הדרך תמצאו שם גם לא פחות מ־70 מתכונים למאפים, עוגות, לחמים ועוד הפתעות בשלל טכניקות, קלות ומורכבות יותר. בספר יש גם פרק מיוחד למאפים טבעוניים וללא גלוטן.
הוצאה עצמית, מחיר: 149 שקלים
