זה זמן הקוניאק
מותג הקוניאק רמי מרטן, הקיים כבר כמעט 300 שנה, מרים חודש של קוקטיילים במסעדות התל-אביביות פופינה, אנימאר ואונאמי. במהלך החודש מוצע בשלושת המוסדות תפריט קוקטיילים קלילים שילוו את המנות ויגרמו לסועדים, לדברי המארגנים, "לשנות את הגישה כלפי המשקה הוותיק". בין הקוקטיילים: אורנג' בלוסום (רמי מרטן, קוונטרו, רוטן שקדים, מיץ לימון ומיץ תפוזים) בפופינה; Remy Forest (רמי מרטן, שמבורד, סירופ פירות יער ואננס) באנימאר; והקשר היפני (רמי מרטן, סאקה לא מסונן, סירופ תות ויוזו) באונאמי.
איטליה פינת נתניה
הבראסרי הנתנייתי בר איטליה (שדרות עובד בן עמי 113, מלון ווסט לאגון) ושף שחר ברנע משיקים תפריט חדש ואביבי עם מנות כמו פיצה רומנו (מוצרלה, עגבניות, ארטישוק, בצל סגול, זיתי קלמטה, אורגנו וגבינת צאן - 74 שקלים); פיצה בופלינה (עגבניות, מוצרלה בופאלו, שום ואורגנו - 64 שקלים); פטוצ'יני כמהין (חמאה, מחית כמהין ופרמזן - 84 שקלים); וסלט שומר (גרני סמית', סלרי, דובדבנים מיובשים, פקאן, רוקולה, בלסמי לבן ושמן זית - 54 שקלים). בון אפיטיטו.
עוגת הלב הסגול
ב-26 במרץ יצוין בישראל יום המודעות לאפילפסיה, ורשת בוטיק סנטרל נרתמת להעלאת המודעות למחלה - שממנה סובלים כ-80 אלף ישראלים - בשיתוף עמותת "גן עדן בסגול". בין 20 ל-25 בחודש תימכר ברשת עוגה אישית בצורת לב סגול, בטעמי מסקרפונה וקסיס (24 שקלים). לכל עוגה תצורף גלויה עם מידע על אפילפסיה, שאולי יעזור לנפץ סטיגמות על המחלה ולהראות לסובלים ממנה שהם לא לבד.
ארוחת מלכים
מסעדת קינגס גארדן שבמלון המלך דוד בירושלים (המלך דוד 23) פתוחה לקהל הרחב ומציעה ארוחת בוקר אותנטית המבוססת על חומרי גלם מקומיים ובהובלת שף המלון, רועי ענתבי. פנו מקום לעיקריות כמו עיג'ה קישואים ופטה, בורקס טולום תרד טורקי וחלמון נא, פיתה זעתר חלומי וביצת עין, חומוס, פלאפל, שקשוקה ועוד. ארוחת הבוקר מוגשת בימים א'-ה' בין 07:00 ל-10:00. 180 שקלים לאדם, יש להזמין מקומות מראש כאן.
אוכלים על גלגלים
במסגרת פסטיבל האוכל של מטה יהודה ייערך מיזם התעסוקה הקולינרי "מעשה ב..." מטעם בית הגלגלים - עמותה הפועלת למען שילוב נכים בקהילה. באירוע, שיתקיים ב-25.3 (14:00-11:00) במושב אבן ספיר הסמוך לירושלים, יוכלו המבקרים לאכול ולשתות ממזנונים פתוחים (מאפים, תבשילים, גבינות, ירקות - וגם יין, ללא הגבלה), לפגוש את צוות המיזם, שיהיה מופקד על הבישולים, ולחזות בביצועים שלהם, ליהנות ממוזיקה, לרקוד ובכלל לעשות כיף. והכי חשוב: כל ההכנסות ממכירת הכרטיסים (200 שקלים לאדם) מיועדות למטרות החברתיות של העמותה.
טוזיג בחלל
במרכז הקולינרי אסיף מציגים: "פיקניק על מאדים" - מיצב פרובוקטיבי-עתידני של האמן עומר פולק, שיזמין אתכם לסיור בגן שמיימי שבו תוכלו להריח ולחוות את כדור הארץ כחוויה חושית מועצמת, וגם לסייע במילוי מדפים של מזווה עתידני שייבנה במקום, סוג של קפסולת זמן קולינרית אם תרצו. ומה קשור מאדים? בטווח הארוך, לא מן הנמנע שהאדם יצטרך לייצר מזון על מאדים בתנאים מאתגרים, והתערוכה גם מתייחסת להיבט הזה. א'-ה' 18:00-10:00, ו' 14:00-10:00. הכניסה חופשית.
קרם דה לה חומוס
פעם שנייה אסיף: המרכז יקיים ב-22 במרץ ערב הוקרה למסעדן משה כרובי - האיש שהפך את החומוס לסלט הנפוץ בישראל, והפך את קרם הבוואריה לקינוח פופולרי בכל שיפודייה. כרובי משיק ספר חדש המגולל את קורות חייו, והערב יחולק לשלושה חלקים (סטייק, חומוס וקרם בוואריה), כשם הספר. כמו כן, חברו באסיף לשבע מסעדות נבחרות, שיגישו בין 23 ל-30 בחודש את הגרסה שלהן לבוואריה: רוברטה וינצ'י (פרדס חנה-כרכור), רשטא (עין רפא), האחים (תל אביב), תלפיות (חיפה), B12 (תל אביב), ברויטמן (אילת) וגם בקפה אסיף. ניגוב נעים.
תפתחו לחמניות
קולקציית ההמבורגרים החדשה של רשת BBB לאביב 2022 כוללת את הבלאק בריסקט בורגר (המבורגר בקר, בריסקט מעושן, בצל מקורמל, איולי צ'יפוטלה, אורוגולה, בצל, איולי חרדל וכרוב כבוש), ואת הבאבאג'ים (המבורגר טלה, שווארמה עגל ובצל מקורמל, סלסה ירקות גריל עם כוסברה, איולי אריסה, חסה, בצל ומלפפון כבוש - 76 שקלים). מנגד, חובבי העוף מוזמנים לנסות את הקראסט צ'יקן (עוף מצופה עם קולסלאו בוטנים אסייתי, חסה, מלפפון כבוש, בצל ואיולי סרירצ'ה - 59 שקלים). המנות כוללות צ'יפס.
ביסים
- סינטה, פילה, רצועות אסאדו או אולי דווקא פרגית? "חוות הבוקרים" הוא אתר חדש לממכר בשר שהוקם על ידי קבוצת תדמיר. ניתן לרכוש בו שלל נתחים במגוון חיתוכים, כמו גם להתרשם ממתכונים של שף מאיר אדוני, ולהיעזר בשירות של קצב אונליין להתייעצויות בשרניות. משלוחים מוצעים כרגע לערים במרכז הארץ ובירושלים, בהתאם לימי השבוע.
לכניסה לאתר לחצו כאן - תתחילו לקרקר: רשת KFC מתרחבת בישראל עם צמד סניפים חדשים: המסעדה הראשונה תיפתח בקרוב מאוד בקניון מול הרים שבנוף הגליל, ואילו המיקום השני יושק בחודשים הקרובים ביכין סנטר שבפתח תקווה. בכך יעלה מספר הסניפים של הרשת ל-12. נא ללקק אצבעות בהתאם.
- תפריט הצהריים המעודכן של אברטו ביסטרו בגדרה (שכביץ 5, מלון ליר סנס) מתהדר בסינייה סלק (32 שקלים), סשימי טונה (62 שקלים), ארטישוק ביוגורט (54 שקלים), טרטר בקר (52 שקלים), פילה סלמון (88 שקלים), פילה לברק על טורטליני ארטישוק (139 שקלים) ופילה בקר (145 שקלים). המנות מוגשות בימים א'-ה' בין 12:00 ל-17:00. לא תקפצו ללאנץ'?
- אוניקו, האסייתית הטבעונית מבית רשת Frame (המסגר 38, תל אביב), מצרפת לתפריט מנות אביביות כמו קינוקו גיוזה (כיסוני בצק במילוי פטריות על מצע כרוב מאודה - 52 שקלים); סושי קצ'ויה (פטריות מלך היער, אבוקדו וטופו בטמפורה במעטפת שקדים ומיונז - 56 שקלים); סושי ברולה (מלפפון וקנפיו במעטפת טרטר כרובית, עם צ'ילי מתוק שרוף ושבבי עירית - 54 שקלים); וסושי טוקיו בומביי (מלפפון ואושינקו בציפוי צ'יפס הודי).
- יום הבאגט הבינלאומי יצוין ב-21 במרץ, אבל בשלושת סניפי מייזון קייזר, המוכרים כ-9,000 באגטים מדי חודש, חוגגים שבוע שלם עם שלושה באגטים במהדורה מוגבלת: באגט תימין, באגט עגבניות יבשות ובאגט כורכום (13 שקלים). מרסי בוקו.
- טאיזו של שף יובל בן נריה מציינת במהלך חודש מרץ את יום האישה ומשתפת פעולה עם עמותת "החצר הנשית" - המעניקה מענה, תמיכה וליווי לנערות ולצעירות במצבי מצוקה וסיכון. לפיכך, על כל הזמנה בשעות הערב של קינוח היער השחור, תתרום המסעדה חמישה שקלים לעמותה.
