אובדן לעולם הקולינריה הבינלאומי: השף האמריקני ממוצא הודי, פלויד קרדוז, מת אמש (רביעי) ממחלת הקורונה בגיל 59 בלבד.
קרדוז חולל שינוי משמעותי בחיבור בין אוכל הודי למטבח האמריקני. הוא החל בפעילותו במנהטן בשנת 1998, אז הוא פתח מסעדה נחשבת יחד עם המסעדן הניו יורקי דני מאייר. הוא זכה לשבחים רבים על המסעדה הזו ממבקרת האוכל של הניו יורק טיימס רות רייכל שכתבה כי, "תמיד חיכיתי לאוכל כזה, אוכל אמריקני שמתובל היטב במגוון מדהים של תבלינים וטעמים הודיים".
בהמשך, הפך קרדוז לדמות עולמית בתחום הבישול וזכה להערכה רבה ולהערצה בקרב שפים ובשלנים בכל העולם. בשעתו הוא סיפר לרשת CBS כי, "רציתי להיות ביוכימאי אך פניתי לעסקי המסעדנות".
כחלק מפעילותו הוא חיבר שני ספרי בישול מצליחים, ולאחרונה צילם עבור נטפליקס סדרה על אוכל הודי בהודו עם הקומיקאי והשחקן האמריקני המוכר עזיז אנסרי. עם ההודעה על מותו הביעו דמויות מפתח רבות בעולם הבישול האמריקני צער רב. השף המוכר, מיכאל אנתוני, אמר עליו כי, "הוא היה השראה לכולנו, עם מותו איבד עולם הבישול דמות חשובה ביותר".
הבשלנית ההודית הנודעת ומחברת הספרים מדהור ג'אפרי, הביעה צער ואמרה כי "אני ממש בהלם. הוא היה יכול עוד לעשות כל כך הרבה דברים, זו אבדה ענקית ממש לעולם הבישול". קרדוז היה מועמד לפרס ג'יימס בירד ארבע פעמים וזכה בטופ שף מאסטרס.
