קלוריות בצד: הפרויקט המשותף והנוצץ של בכירי השוקולטיירים בישראל

מותג הוויסקי מקאלן מצדיע לתעשיית השוקולד הישראלית עם מארז מיוחד וחגיגי שזמין במהדורה מוגבלת • איך כל זה קשור לשף והקונדיטור בעל שלושת כוכבי המישלן ג'ורדי רוקה? צפו בכתבה של מאיה דרין ותגלו

צילום: משה בן שמחון

ג׳ורדי רוקה, מגדולי הפטיסיירים של זמננו, הוא הרבה מעבר לקונדיטור מוערך. הוא דמות נחשקת ומוערצת במחוזות האוכל הבינלאומיים ועל כך אין עוררין. צעיר האחים לבית רוקה, מעוטר כוכבי מישלן ויוצר יצירתי ויצרי, משתף פעולה עם בית מקאלן מזה שנים.

מותג הוויסקי הסקוטי הנחשב והאחים רוקה El Celler de Can Roca,שילבו כוחות לכדי סימביוזה קריאטיבית שלרוב אינה מגיעה אל פתח דלתנו בארץ הקודש. לאחת מארוחות ההשראה שיצרו שלושת האחים בשיתוף עם מקאלן הוזמנתי לפני כמה שנים והחוויה המסעירה חקוקה עדיין על לוח לבי ועל חיכי.

על כן, כה גדולה הייתה שמחתי עם הישמע הבשורה על כך שאת המהדורה המוגבלת החדשה, ישיקו גם בארץ ובהשראתו של האחד והיחיד – ג׳ורדי רוקה.

רוקה, הידוע ביכולות אלכימיות מופלאות, יצר עבור מקאלן את המהדורה שכולה בסימן קקאו. לכבוד המאורע התאספו חמשת השוקולטיירים המובילים בארץ על מנת ליצור פרלינים בהשראת הבקבוק הנחשק. השוקולטיירים שלנו: איקה כהן, אלי טראב, אורה שביט, עודד מקסימוב ודוד זרביב יצרו, כל אחד בנפרד, ארבעה פרלינים המייצגים אותם, את שפתם ואת סיפורם האישי. בנוסף, יצר כל אחד מהם פרלין אחד שכולו בהשראת The Macallan Rich Cacao

על הבקבוק הראשון בסדרה המוגבלת

Rich Cacao הוא הביטוי הראשון בסדרת שיתופי הפעולה השנתית של מקאלן בשם Harmony Collection. הסדרה מקדמת ערכים של קיימות, עם עטיפה מיוחדת במינה שממחזרת את שאריות פולי הקקאו. ה whiskymaker פולי לוגאן רקחה ביטוי סינגל מאלט שמורכב מוויסקי שיושן בעבר בחביות שרי אולורוסו ספרדיות.

בחירת החביות בביטוי Rich Cacao שאבה השראה מניחוחות וטעמי הקקאו, והתוצאה - חוויה של חיבור הרמוני בין שוקולד וויסקי. צבעו של הוויסקי מודגש על ידי פולי הקקאו הקלויים והוא מכיל שילובי ארומות וטעמים עזים של פונדו שוקולד, עץ אלון, דבש, ליים וג'ינג'ר חרפרף. את מארז הפרלינים המשותף ניתן לרכוש בנפרד או לצד בקבוק ה-Harmony Collection Rich Cacao.

איקה כהן, צילום: אפיק גבאי

על השוקולטיירים שלנו ויצירתם

איקה כהן- IKA CHOCOLATE- כמי שפועלת למעלה משש עשרה שנים בענף השוקולד בישראל, ועטורת פרסים בינלאומיים על פועלה, איקה כהן נחשבת לאחת מיצרניות השוקולד החשובות והמשפיעות בארץ. איקה הצליחה לפתח שפה אישית משלה בסצנת השוקולד העולמית המשלבת בין סגנון מוקפד וקווים אלגנטיים ונקיים להשראות מקומיות. דוגמה לפרלינים מהמארז: פרלין בטעם וויסקי מרציפן בהשראת Rich Cacao לצד פרלינים כדוגמת: שומשום לימון, פרלין קרמל מלוח ועוד

אורה שביט- ORA CHOCOLATE מי שהחלה את דרך השוקולד בגיל מאוחר, ונחשבת לאחת מעמודי התווך של תעשיית השוקולד המקומית, אורה מייצרת פרלינים ומיני שוקולדים משובחים מהסדנה המוערכת שבביתה בגליל.

אלי טראב- KARDINAL- מעל לעשרים שנה של שיוף מיומנויות, הפכו את אלי טראב למומחה אמיתי של שוקולד ומותגו 'קרדינל' לאחד המוכרים והחשובים בתעשיית המקומית. נאמן לטכניקות והשפעות צרפתיות, אלי מציג שפה אישית קלאסית עילית ומתוחכמת. דוגמה לפרלינים מהמארז: קקאו מקורמל בקרם אגוזים בהשראת Rich Cacao מרציפן תפוז, קרם קוקוס וקרמל מאלט

עודד מקסימוב- MOKAYA- אמן שוקולד הפועל כשמונה שנים בארץ, הגיע לעולם השוקולד כמשווק חלקי חילוף לפנצ'רים וחלם על ייצור שוקולד. מבית המלאכה שלו בתל אביב מייצר פרלינים מובחרים וביצי שוקולד ענקיות מעוצבות המזהות עם פועלו, לצדן ממתקי שוקולד מעוצבים ואלגנטיים. דוגמה לפרלינים מהמארז: שוקולד לבן קרמל וויסקי בהשראת Rich Cacao לצד פרלינים: מריר פטל ומרציפן פיסטוק אמרנה.

דוד זרביב - DZ CHOCOLATE כוכב חדש צעיר ומבטיח בשמי השוקולד המקומיים, אוטודידקט שעובד מביתו הקטן בתל אביב, מתמקד בקלאסיקות וממתקים נוסטלגיים ומסורתיים דוגמה לפרלינים מהמארז: פרלין שקדים ולוז בהשראת Rich Cacao לצד פרלינים: של קפה אתיופי וקרמל הדרים

השוקולטייר דוד זרביב, צילום: אפיק גבאי

הפרטים היבשים

החל מה- 1.2-14.2
מחיר בקבוק ומארז שוקולד:850 ש"ח
מחיר מארז שוקולד:200 ש"ח
שעות פעילות וכתובות באתר

ניתן להשיג: משקאות מנדלסון, דרך ירושלים 34, רעננה| אליאסי משקאות, יהודה הלוי 75 תל אביב| פיופ יין ומשקאות פארן 15, ירושלים| חינאווי ג'ורג' משקאות - Wine & More, שדרות מעלה יצחק 3 נוף הגליל
Hermitage ילדי טהרן 2, ראשון לציון

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר