שיא החורף שנמצא כעת לפנינו הוא התקופה המתאימה ביותר בשנה למשקאות חמים ובישראל צריכת התה וחליטות צמחים עולה באופן דרמטי. בשנים האחרונות השתכללה והתגוונה תרבות שתיית התה בישראל ורבים במדינה כבר נחשפו למסורות תה מרחבי העולם.
• למבצעים במסעדות הכי שוות לחצו כאן
אז כשבחוץ קר וגשום, קשה להתחמק מהשאלה מה היא כוס התה המושלמת ליום חורפי? ובכן, לסינים יש תשובה שמתבססת על אלפי שנים של מסורת ושל מערכת יחסים מיוחדת ועתיקת יומין עם המשקה החם.
פינק לוק, ילידת הונג קונג המתגוררת בישראל, מספקת הצצה מעניינת לחוכמת הרפואה הסינית בנושא שתיית התה בחודשי החורף. "ברפואה הסינית, הגוף שלנו משתנה בהתאם לעונה, אורח החיים, התזונה, סביבת המחיה והגנטיקה שלנו. הרפואה הסינית מאמינה בחשיבות של האיזון ועל מנת לשמור איזון זה יש לאכול מאכלים המתאימים לכל הפרמטרים. אנו מאמינים שתחלואה מגיעה בעקבות הפרה של איזון זה", מסבירה לוק במהלך טקס תה שהיא ובן זוגה נדב בירן עורכים בתל אביב.
"אנו ממליצים במיוחד על שתיית תה אדום (הכוונה לתה שחור המכונה אדום במסורת הסינית), תה פואר ותה אולונג כהה במהלך חודשי החורף. סוגי תה כהים כאלה מחממים את האיברים הפנימיים ומסייע להזרמה סדירה של אנרגיית הצ׳י ומחזור הדם שבגופנו, וכך שומרים על חום הגוף", מסבירה לוק.
סוגי התה אליהם מתכוונת קי נפוצים ונמכרים בארץ. פואר שו, הגרסה הכהה של תה פואר, הוא תה מותסס בעל תכונות פרוביוטיות שמוצאו בחבל יונאן שבדרום סין. מדובר בתה בעל גוון כהה וטעמים עמוקים שמשתנים מיצרן ליצרן.
תה אולונג הוא תה שנמצא ברמת החימצון שהוא עובר בין תה ירוק לתה שחור וההגדרה מכילה סוגים רבים ושונים של תה, בהם בהירים וכהים יותר. האולונג הכהה אותו כאמור ממליצים הסינים לשתות בחורף, עובר הליך גימור של אפיה על פני פחם, הליך עדין ומורכב שעשוי לקחת חודשים ארוכים, שמטרתו לטעון את העלים באנרגיית צ׳י מחממת.
נדב ופינק מביאים ארצה בכל עונה עלי תה סיני מקוריים שגדלים בשיטות בר קיימא מסורתיות, ומוכרים אותם בחנות הווירטואלית שלהם. הם מציעים הנחיות וליווי אישי להכנת תה כמו בסין, כפי שהתכוון המשורר, ומדריכים כיצד ניתן להפיק מחומרי הגלם את *קנקן התה הטוב ביותר. לצד התה מציעים בני הזוג למכירה גם כלים יחודיים ואביזרים נוספים הקשורים להכנת התה הסיני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו