סוף שבוע חורפי בפתח: זה הזמן לחמין במשלוח

בתקופה שבה אנחנו בהחלט זקוקים לאוכל מנחם, אך בשל בידודים ומגבלות קורונה אחרות הוא לא בהכרח זמין לנו, טוב לדעת שיש לנו גם את האופציה החורפית והנהדרת לקבל סיר חמין עד פתח הבית • ואם הוא טעים ועל הדרך מסתתר מאחוריו סיפור משפחתי מרגש – מה טוב • מדור "מרימים לעצמאים": הכירו את החמין של מרי אס

החמין של מרי אס, צילום: ללא קרדיט

לפני שעוברים לסיפור עצמו, נתחיל במעין אמ;לק קצר אך חשוב. כן, מדובר בחמין שמגיע הביתה במשלוח בסיר אלומיניום שכולל את כל מה שצריך, קל לחמם, אין שום לוגיסטיקה מורכבת והכי חשוב, הוא טעים, מאוד אפילו. עכשיו בואו נשמע גם את הסיפור מאחוריו.

מדור האוכל של "ישראל היום" באינסטגרם

למבצעים הכי שווים במסעדות הקליקו כאן

"החמין של מרי אס" הוקם לזכרה של מרים ממן, אישה שחייה סבבו סביב המטבח והייתה למעשה "המאכילה", זו שהדלת שלה תמיד פתוחה וחוץ מלהאכיל את ילדיה ונכדיה, גם השכנים ועוברי אורח היו נקראים למטבח כדי לקבל צלחת. החמין שלה, אותו הייתה מכינה על פלטה מכוסה בשמיכות צמר עבות, הפך לשם דבר.

טרם נפטרה, כשהייתה עדיין צלולה, הפנתה מרי את תשומת הלב של בתה לעליית הגג, שם שכנו סירי החמין הענקיים וביקשה דבר אחד לפני מותה – לדאוג שבשבעה שלה כולם יהיו שבעים. "שלא ייחסר" מה שנקרא.

את ה"עסק" הקימה הנכדה, קארין קאפח, בת 44 ואם לילד כמעט בן עשר בהורות משותפת. קאפח היא יזמית בתחום המזון, בעבר הייתה בעלת שני ברים מצליחים בתל אביב, הקימה מטבחים ואולם אירועים, ניהלה רשתות ועוד.

קארין קאפח ובנה, צילום: פרטי

לפני שנה היא עזבה תפקיד בכיר בשטראוס בו עבדה בתשע השנים האחרונות על מנת להתמקד בפיתוח תוכנית עסקית למיזם שכל כולו יהיה על טהרת האוכל והאישיות של סבתה. "היה לי חשוב שכולם ידעו מי זו סבתא שלי, מה היא הייתה ומה היא עדיין עבורי. אני רוצה להמשיך את הדרך שלה, שהייתה מלאת נתינה וכך להצליח להגיע ולעזור לשכבות חלשות. אני פוגשת עמותות, מגיעה לבתי מחסה, מקלטים לילדים ועוד".

חזון חברתי

למרבה הצער, מרים נפטרה בתקופת הקורונה ולא ניתן היה לממש את בקשתה האחרונה בשל המגבלות, הן בשבעה והן בלוויה, אך מספר חודשים לאחר מכן, כאמור, נפתח העסק: "חמין עד הבית – הסירים של מרי אס", ולדברי קאפח החזון שלה התחלק לשניים.

"המטרה הראשונה שלי", היא מספרת, "היא שכולם יכירו, בכל מקום בארץ, את מרי ומי היא הייתה, דרך הסירים. החלק השני בחזון הוא הפן החברתי. העסק הוא עסק חברתי לכל דבר וכולל לא מעט עזרה לנזקקים. בכל שבוע אנחנו תורמים לנזקקים אוכל, החל מקשישים ועד למשפחות קשות יום או אבלים, במקביל תורמים גם לא מעט למד"א ולצוותי הרפואה, לעמותות ולבתי מחסה".

אז מה בתפריט? מנת הדגל היא חמין כמובן, ויש שני סוגים שלו. בשרי, כולל קישקע, שמי שלא מנסה לא יודע מה הוא מפסיד, אבל זה לא הכל. ישנה גם אופציה לחמין צמחוני וטבעוני וכמובן שגם טבית.

 

מה שהחל כעסק קטן למשלוחים בלבד בימי שישי גדל אט אט בהדרגה וכיום אפשר למצוא עוד המון מנות נוספות, אוכל ביתי של פעם. קודם כל בימי שבת ישנו ג'חנון עבודת יד שנמכר במקום, ובמסגרת תפריט שבועי שמתחלף נמצא במשקל גם מנות דוגמת מרק ירקות עשיר עם גריסים, מרק לקוסקוס, קציצות דגים, בורקס בשר, גולש, מיקס ממולאים, חריימה, עוף בגריל, אוסבוקו פרגית, קוסקוס ועוד. בעסק כזה ברור שיהיו גם סלטים, כך שנמצא גם כבד קצוץ, מטבוחה, טחינה, סלט ביצים, סלט סלק וסלט כרוב.

"החמין מסופק בסיר אלומיניום חד פעמי הניתנים לחימום בתנור ומוצבים במרכז השולחן וכל המשפחה מתכנסת סביב וזה מעביר את התחושות של המשפחתיות הביתיות והאווירה שנסבה תמיד סביב שולחנה של סבתי"

הפרטים היבשים

הזמנות מתקבלות עד חמישי ב 9:00 בבוקר ומסופקות במהלך יום שישי . בשבתות העסק פעיל עד השעה 12:00 לאיסוף ומשלוחים של ג'חנון בלבד.
העסק ממוקם ברחוב המעגל 30, קרית אונו .
טלפון: 052-828-0323
איזור חלוקה: מרעננה עד ראשל"צ כולל. כל איזור המרכז וגוש דן.
פייסבוק להזמנות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר